EL: Kalates brži od sirene, sa devet metara srušio "Armejce", velika pobeda za PAO!

Autor: Nikola Miloradović
petak 15.03.2019.
20:15
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Panatinaikosa slavili su u Moskvi u okviru 26. kola Evrolige.

EPA-EFE/SERGEI CHIRIKOV
EPA-EFE/SERGEI CHIRIKOV

Povezane vesti

Puleni Rika Pitina izvojevali su pobedu protiv drugoplasirane ekipe na tabeli Evrolige i to kao gosti, bilo je 77:78 za PAO u Moskvi, junak je Nik Kalates.

Vodili su Moskovljani većim tokom susreta, na prvi odmor su otišli sa dva poena viška, do poluvremena su, iako je PAO u jednom trenutku preokrenuo, stekli šest poena prednosti.

Stižu "Armejci" i do dvocifrenog suficita u trećem periodu, ali se PAO nije predavao, okrenuli su rezultat u završnici, na kraju je CSKA na poslednju pauzu otišao sa suficitiom od samo jednog poena.

Ponovo su "Zeleni" stigli do preokreta, sredinom poslednjeg kvartala, ali je CSKA nakon toga uspostavio kontrolu, imali su sedam poena viška na ulasku u poslednja dva minuta, činilo se da je sve gotovo.

A onda, serija DeŠona Tomasa od šest vezanih poena, Higins je sa penala vratio prednost "Armejcima", a onda je Gist bio polovičan sa linije penala na 12 sekundi do kraja.

Ipak, Klajburn potom pogađa samo jedno bacanje na drugoj strani, da bi u poslednjim sekundama utakmice Nik Kalates pogodio trojku sa devet metara, kojom je doneo pobedu ekipi Panatinaikosa, jer je na semaforu ostalo 0,2 do kraja utakmice, što CSKA nije mogao da iskoristi.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu DeŠon Tomas sa 12 poena, pratili su ga Kalates (9as) i Gist sa po 11 poena, 10 je dodao Papapetru (9sk).

Kod CSKA 23 poena Ćaća Rodrigeza, 14 je dodao Kori Higins, devet poena uz 12 skokova upisao je Vil Klajburn.

CSKA ostaje drugi sa skorom 20-6, dok je Panatinaikos deveti sa 13-13, imaju isti učinak kao osmoplasirani Olimpijakos, očekuje nas velika borba za plej-of, u kojoj će učestvovati i Žalgiris, Bajern, Makabi, Baskonija, pa i Olimpija Milano.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke