EL - Himki prekinuo negativan niz, loša vest je povreda Markovića

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.11.2017.
19:44
Izvor: Sportske.net

Ekipa Jorgosa Barcokasa prekinula je seriju od tri vezana poraza u Evroligi trijumfom nad Brose Bambergom. Stefan Marković završio utakmicu posle 20 minuta.

Epa/Georgia Panagopoulou
Epa/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Nedelju dana predaha dobro je došlo košarkašima Himkija koji su nakon pauze u Evroligi upisali šestu pobedu u elitnom klupskom takmičenju, prvu posle tri nedelje.

Himki je na otvaranju 10. kola savladao Brose Bamberg rezultatom 82:73 (23:21, 19:19, 20:16, 20:17) i tako prekinuo negativan niz od tri uzastopna poraza.

Domaći su kontrolisali rezultat tokom većeg dela susreta ali su tek sredinom poslednjeg kvartala prelomili meč u svoju korist.

Jorgos Barcokas večeras nije mogao da računa na Tomasa Robinsona koji je doživeo prelom šake i neko vreme ga neće biti na terenu.

Loša vest je i to što se u završnici prvog poluvremena večerašnje utakmice povredio i Stefan Marković. Srpski internacionalac iskrenuo je zglob pa ga Barcokas nije uvodio u igru u trećem i četvrtom kvartalu. Biće dobro ukoliko se radilo o preventivi jer Marković daje ogroman doprinos u ekipi Himkija ove sezone.

Za goste nije nastupio bivši kapiten Crvene zvezde mt:s Luka Mitrović koji se povredio pred put u Moskvu.

Aleksej Šved je još jednom bio najefikasniji igrač u ekipi Himkija (26 pts, 5 sk, 5 as), a pratili su ga Entoni Gil (14 pts, 5 sk) i Džejms Anderson (12 pts, 2 sk, 4 as). Stefan Marković je za 13 minuta na parketu postigao 5 poena i upisao jednu asistenciju.

Na drugoj strani izdvojio se Riki Hikmen (21 pts, 3 sk, 3 as), a dvocifren poenterski učinak ostvarili su još Bris Tejlor (14 pts, 6 sk), Dorel Rajt (13 pts, 5 sk) i Denijel Heket (13 pts, 2 sk).

Himki sada ima skor 6-4, dok Brose Bamberg ima polovičan učinak 5-5.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke