EL - Gudura izrešetao "Ponos Izraela"!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.03.2018.
20:27
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija srpskog reprezentativca u devetnaestoj ovosezonskoj pobedi Fenerbahče Doguša na evropskoj sceni.

Epa/Erdem Sahin
Epa/Erdem Sahin

Povezane vesti

Utakmicom Fenerbahče Doguš - Makabi FOX počela je još jedna paklena nedelja u Evroligi u kojoj ćemo za četiri dana videti 16 mečeva.

Aktuelni šampion Evrope lako je večeras izašao na kraj sa šestostrukim prvakom "Starog kontinenta" i na kraju slavio rezultatom 87:73 (16:21, 29:15, 29:20, 13:17).

Gosti su bolje otvorili utakmicu i rešili prvu četvrtinu u svoju korist što je bila opomena za ekipu Željka Obradovića koja je u nastavku zaigrala mnogo ozbiljnije.

Sredinom drugog kvartala domaćin preuzima prednost i počinje da uvećava razliku koja je tokom treće četvrtine samo u dva navrata bila jednocifrena.

U završnici treće četvrtine Fenerbahče je imao maksimalnu prednost od 21 poena razlike, tako da je u poslednjoj deonici bilo očekivano da domaćin "spusti gas".

Utakmicu je sjajnom partijom obeležio naš Marko Gudurić koji je za 24 minuta na parketu ubacio 23 poena (2/3 za dva, 5/6 za tri) i pritom ostvario 3 skoka, 4 asistencije i imao dve ukradene lopte.

Gudura je imao podršku od Điđija Datomea (16 pts, 4 sk, 2 as), ali i Kostasa Slukasa (12 pts, 5 as) i Jana Veselog (11 pts, 5 sk) koji su takođe bili dvocifreni. Nikola Kalinić proveo je na terenu manje od devet minuta  za to vreme upisao skok i dve asistencije.

Najefikasniji pojedinci u poraženom sastavu bili su Pjer Džekson (13 pts, 2 sk, 3 as), Džona Bolden (12 pts, 7 sk, 2 as) i Dešon Tomas (12 pts, 2 sk).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke