EL - Furiozna završnica Baskonije, savladan šampion Španije

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.03.2018.
22:29
Izvor: Sportske.net

Španski derbi koji su u okviru 25. kola Evrolige odigrale ekipe Valensije i Baskonije pripao je klubu iz Vitorije.

Epa/Miguel Angel Polo
Epa/Miguel Angel Polo

Povezane vesti

Aktuelni šampion Španije oprostio se od plasmana u plej-of Evrolige nakon večerašnjeg poraza od Baskonije, dok je ekipa iz Vitorije ostala u trci za mesto koje vodi u TOP 8.

Baskonija je kao gost savladala Valensiju rezultatom 81:71 (16:20, 15:16, 22:19, 28:16) u meču odigranom u okviru 25. kola Evrolige.

Gosti su bolje otvorili utakmicu, napravili seriju 6:0 ali se Valensija vrlo brzo vratila u rezultatski egal da bi do kraja prvog perioda i sama stekla 6 poena prednosti.

Na startu druge četvrtine Baskonija ponovo preuzima vođstvo ali samo na kratko. Usledio je adekvatan odgovor domaćina koji je u većem delu drugog kvartala imao prednost od 4 do 6 poena. Na pauzi je bilo +5 za Valensiju.

Rezultatsku klackalicu nastavili smo da gledamo i u drugom poluvremenu. Valensija je bolje odigrala u prvom delu treće i četvrte četvrtine, dok su završnice pomenuta dva perioda pripadale gostima.

Na kraju je prelomila serija 13:0 koju je ekipa Baskonije napravila  u poslednja četiri minuta utakmice.

Marselonjo Uertas (19 pts, 7 sk) i Johanes Vojgtman (16 pts, 9 sk) predvodili su Baskoniju do novog trijumfa, dok je u redovima domaće ekipe Fernando San Emeterio bio najefikasniji sa 15 poena i 3 skoka.

Baskonija se nalazi na devetom mestu na tabeli sa skorom 12-13 i pet kola pre kraja još uvek može da se nada plasmanu u plej-of pošto ima trijumf manje od Makabija odnosno dva u odnosu na Himki i Panatinaikos.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke