EL - Fener se kasno probudio, CSKA osvojio treće mesto

Autor: Boban Filipović
nedelja 17.05.2015.
18:59
Izvor: Sportske.net

Iako je Fenerbahče bio na minus 24 na poluvremenu i na minus 28 početkom treće deonice, gledali smo neizvesni završnicu u borbi za treće mesto koje je ipak pripalo Moskovljanima.

twitter#F4Glory
twitter#F4Glory

Povezane vesti

Ekipa Željka Obradovića je katastrofalno ušla u meč, 'Armejci' su, iako lišeni usluga povređenog Miloša Teodosića, stekli dvocifrenu prednost u prvom kvartalu, da bi na poluvreme otišli sa velikih +24!

Razlika je rasla početkom treće deonice, ali u jednom trenutku Fener osetno menja pistup, ubedljivo dobija ovaj period, nastavlja u istom ritmu i u poslednjoj četvrtini i na nešto više od pet minuta stiže do poravnanja - 70:70.

Ušlo se u neizvesniu završnicu, Nemanja Bjelica je u nekoliko situacija demonstrtirao zbog čega je MVP Evrolige ove sezone, imao je jedno NBA zakucavanje, ubacio jednu dalekometnu trojku, leteo po terenu, skakao, razigravao saigrače, istina, podbacio je sa linije penala budući da je imao samo 50% uspešnosti  ali je zaista neshvatljivo zbog čega kod sudija na ovom fajnal-foru ima tako sraman status.




Moskovljani su se trgli iz letargije u samom finišu, turski šampion je propustio par prilika da povede, Itudisova četa je bila pribranija, na kraju slavila rezultatom 86:80 i zauzeli treću poziciju.

Nando De Kolo je bio najefikansiji kod pobednika sa 17 poena, Nikols je ubacio 14, a Aron Džeskon 12.

U ekipi Željka Obradovića Endrju Gadudlok je brojao do 24, Nemanja Bjelica je imao dabl-dabl učinak od 18 poena i 10 skokova, uz to je imao po tri asistencije i krađe, Nikos Zisis je postigao 12 poena i imao 6 asistencija.

Bogdan Bogdanović se nije baš proslavio, njegov učinak bio je 5 poena, 4 asistnecije i 3 skoka, imao je srpski bek jedan otvoren šut za tri u poslednjim trenucima meča na -4, nije ga "uzeo", odlučio se da asistira Mehmetogluu, ovaj je promašio i to je bio ktaj Fenerovih nada.

Veliko finale između Real Madrida i Olimpijakosa kreće u 20h.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Samo CZV
Sunday, 17.05.2015
19:09

Kao sto sam i rekao Fenerbahce je jedan obican prosecan klub.Imaju dva igraca najvise klase Bjelicu i Gaudloka a ostali su svi amateri.Trener toliko prosecan i slab da ni sa ovolikim budzetom ne moze nista da uradi,Jedina sansa da on nesto osvoji je da ima najveci budzet u Evropi kao sto je i imao u Panatinaikosu.Po trenerskom znanju i kvalitetu je u rangu Petra Bozica.Nadam se da ce Bjelica i Gaudlok otici odande jer zasluzuju da igraju u mnogo vecem klubu i da ih trenira mnogo veci trener od ovog umisljenog lika.

avatar
Alexander Stonsky
Sunday, 17.05.2015
20:39

Nije tebi lako.

avatar
stevan98
Sunday, 17.05.2015
20:54

Toliko pakosti i zavisti u tvom komentaru da to nike normalno. Nisi dobar čovek