EL - Fener proradio i savladao žilave Bavarce

Autor: Nikola Miloradović
petak 08.11.2019.
20:45
Izvor: Sportske.net

Konačno je šut poslužio ekipu Željka Obradovića, te je upisan važan trijumf.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

U okviru sedmog kola Evrolige gledali smo interesantan meč u "Ulker Sports" dvorani, Fener je pred svojim navijačima uspeo da savlada ekipu minhenskog Bajerna sa 90:82.

Tvrdo je bilo u prvoj deonici, a Fener je uspeo da stekne tri poena prednosti pred odlazak na prvi odmor.

Digao se Bajern u nastavku, pa je deficit do poluvremena spustio na samo pola koša.

Nastavili su gosti sa dobrom igrom, te su u trećem kvartalu došli do preokreta i vođstva od pola koša pred poslednjih 10 minuta.

Ipak, Viljams, Dikson i Mahmatoglu su se raspucali, pa je Fener stigao i do dvocifrenog viška u odlučujućem kvartalu, nije se Bajern predavao do samog kraja, ali je sve postalo jasno kada je Nikola Kalinić pogodio trojku za +9 na 40ak sekundi do kraja susreta.

Pobednički sastav je sa 19 poena predvodio Derik Vilijams, bivši igrač Bajerna, pratili su ga kapiten Mahmatoglu sa 14, 13 je dodao Slukas, dok je sa 12 poena meč završio De kolo.

Kalinić je za tačno 30 minuta na parketu ubacio 10 poena, uz ključnu trojku u finišu, upisao je i pet asistencija, kao i dva skoka.

U poraženom sastavu 19 poena i sedam skokova Grega Monroa, pratili su ga odlični Lučić sa 14 poena i sedam skokova, kao i Koponen i Lo sa po 11 poena, dok je 10 dodao Zipser.

Tek drugi trijumf Fenera u Evroligi ove sezone (2-5), dok je Bajern pretrpeo četvrti poraz (3-4).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke