EL - Fener počišćen u Madridu, Bajern korak unazad u trci za plej-of

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.03.2019.
23:02
Izvor: Sportske.net

Rimejk prošlosezonskog finala Evrolige pripao je aktuelnom šampionu Evrope. Makabi slavio u Minhenu i ostao u trci za plasman u plej-of.

Epa/Juanjo Martin
Epa/Juanjo Martin

Povezane vesti

Veliki derbi 25. kola Evrolige odigran je večeras u Madridu. Aktuelni šampion Evrope ugostio je Fenerbahče i slavio u rimejku prošlosezonskog finala.

Šampion Evrope slavio je rezultatom 101:86 (27:25, 25:20, 25:16, 24:25) i na taj način došao na korak od prednosti domaćeg terena u plej-ofu.

Da li zbog činjenice da Željko Obradović počinje da obara formu ekipe kako bi svoj maksimum dostigla u eliminacijama, tek, Real Madrid je večeras prilično lako izašao na kraj sa Fenerbahčeom.

Već u prvom poluvremenu Fener je primio 52 poena, a najraspoloženiji u timu Real Madrida bio je Entoni Rendolf koji je ubacio 15 poena.

Domaćin nije povukao ručnu čak ni u momentima kada je bilo jasno da će dobiti meč, pa je Fener prvi put od početka sezone primio više od 100 poena u Evroligi.

Najefikasniji u redovima Real Madrida bio je Entoni Rendolf sa 21 poenom (2 sk, 2 as), a pratio ga je Serhio Ljulj sa 17 poena i 11 asistencija.

U poraženom sastavu igrači su podelili minutažu, a u dobroj meri i poenterski učinak. Dvocifreni su bili Kostas Slukas (15 pts, 7 as), Jan Veseli (12 pts, 2 sk), Marko Gudurić (12 pts, 2 as), Ali Muhamed (11 pts, 2 sk, 2 as) i Nikolo Meli (11 pts, 6 sk).

Nikola Kalinić je za 14 minuta na parketu upisao poen i asistenciju.

Fenerbahče je tako doživeo četvrti poraz u sezoni, ali je i pored toga zadržao lidersku poziciju sa dve pobede i utakmicom više od drugoplasiranog CSKA.

Dejan Radonjic
Foto: Epa/Daniel Kopatsch

Važan meč u borbi za plej-of večeras su u Minhenu odigrali izabranci Dejana Radonjića i Janisa Sfaropulosa.

Makabi je kao gost slavio rezultatom 77:70 (18:17, 15:14, 25:16, 19:23) i tako ostao u trci za plasman u plej-of.

Goste su do važnog trijumfa vodili Skoti Vilbekin (19 pts, 6 as) i Tarik Blek (14 pts, 7 sk), a na drugoj strani je najefikasniji bio Derik Vilijams sa 17 poena i 7 skokova.

Srpski reprezentativci večeras su dali određeni doprinos, ali nedovoljan da pomognu Bajernu da izbegne poraz. Stefan Jović (6 as) i Nemanja Dangubić (2 sk) ubacili su po 9 poena, dok je Vladimir Lučić za pola sata igre postigao samo dva poena i ostvario dva skoka.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke