EL - Fener pao u Podmoskovlju, Šved ostao nerešiva enigma!

Autor: Nikola Miloradović
petak 06.03.2020.
19:56
Izvor: Sportske.net

Pobeda Himkija u 28. kolu Evrolige.

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Predvođeni Aleksejem Švedom košarkaši Himkija su upisali trijumf u svojoj "Mitišči areni" protiv ekipe Fenerbahčea, rezultatom 82:68.

Žofri Lovernj je odlično otvorio utakmicu, ali je Himki uspevao da isparira rivalu, da bi sredinom prve deonice napravili i seriju kojom stižu do prednosti od čak osam poena pred prvi odmor.

Do poluvremena se ipak Fener vratio, stižu i do preokreta na kratko, na kraju se na veliki odmor otišlo sa pola koša prednost u korist domaćina.

U trećem kvartalu Himki je ponovio igru iz finiša prvog, stekli su 10 poena prednosti pred odlučujućih 10 minuta.

Do kraja su uspešno održavali prednost, te su na kraju upisali zaslužen trijumf.

Istakao se Šved sa 23 poena i šest asistencija, pratili su ga Buker i Jerebko sa po 15 poena, 10 je dodao povratnik Tomas Robinson.

Stefan Jović sasvim solidan sa šest poena, sedam asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte (indeks 15).

Kod Fenera na kraju najefikasniji Bobi Dikson sa 13 poena, po 11 su dodali De Kolo i Derik Vilijams, dok je 10 ubacio Žofri Lovernj, sve u prvoj deonici.

Kalinić je meč završio sa šest poena i dve uhvaćene lopte, kao i jednom asistencijom, ali i tri izgubljene lopte (indeks -2).

Himki je tako uspeo i da nadoknadi minus iz prvog duela ove dve ekipe u EL ove sezone, u Istanbulu su poraženi sa 13 razlike (76:89), sada su slavili sa +14, te su preskočili Fener na tabeli, sada su sedmi sa skorom 13-15, isti učinak ima i osmoplasirani Fener.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke