EL - Fener je ponovo ''onaj stari'', Efes ubedljiv bez Vase Micića

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.01.2020.
20:43
Izvor: Sportske.net

Dve ubedljive pobede turskih predstavnika u 19. kolu Evrolige.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Vodeći tim Evrolige, Anadolu Efes nije dozvolio večeras bilo kakvo iznenađenje na svom terenu u duelu sa Milanom. Tim Ergina Atamana je slavio sa 88-68, što mu je šesnaesta pobeda u 19 mečeva.

Gosti su bili ravnopravni tokom prve i u većem delu druge četvrtine, ali u njenom finišu Efes pravi seriju 8:0 i već tada je počeo da ''lomi'' meč u svoju korist.

U trećem kvartalu prednost domaćina je već postala dvocifrena i do kraja se pitanje pobednika nije postavljalo.

U odsustvu našeg Vasilija Micića, najefikasniji u Efesu bio je Šejn Larkin sa 23 poena, a Singlton je upisao 16. Kod gostiju 11 poena Gudaitisa, a Vladimir Micov je upisao osam, uz četiri skoka i dve asistencije.

Još ubedljiviji je nešto kasnije bio i Fenerbahče, koji je izašao iz krize i koji je večeras upisao treću evroligašku pobedu u nizu, ovoga puta na svom terenu protiv Asvela - 86:64.

Mnogo toga je odlučeno već u prvom poluvremenu, kada je Obradovićev tim poveo sa 49:28 i u nastavku je Fenerbahče tu prednost uspešno održao. Ovo je osma pobeda Fenerbahčea koji se definitivno vraća u trku za Top 8.

Nando de Kolo i Derik Vilijams su sa po 16 poena predvodili pobedničku ekipu, Datome ih je pratio sa 12 poena i šest skokova, a Nikola Kalinić je meč završio sa četiri poena, tri skoka, dve ukradene lopte i jednom asistencijom.

U Asvelu najefikasniji Amin Nua sa 12 poena i šest skokova.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke