EL - Fener i Oli pevajući iz Španije

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.11.2017.
22:26
Izvor: Sportske.net

Prošlosezonski finalisti slavili na gostovanjima u Španiji.

Epa/Sergei Ilnitsky
Epa/Sergei Ilnitsky

Povezane vesti

Poslednje dve utakmice 10. kola Evrolige zakazane za četvrtak odigrane su u Vitoriji i Valensiji.

Aktuelni šampion Evrope slavio je na gostovanju Baskoniji rezultatom 83:69 (15:25, 26:12, 25:14, 17:18) i tako stigao do sedme pobede u tekućoj sezoni.

Fenerbahče je nakon preslišavanja ruskih predstavnika lako izašao na kraj sa Baskonijom. Ekipa Željka Obradovića imala je više raspoloženih igrača u odnosu na rivala i potuno zasluženo slavila u Vitoriji.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu, imao je prednost sve do završnice druge četvrtine ali je Fener serijom 11:4 preokrenuo i na odmor otišao sa četiri poena viška.

Utakmica je prelomljena u korist gostujućeg tima u završnici trećeg kvartala kada je Fener otišao na, do tog momenta, maksimalnih +15 pa je u poslednjoj četvrtini rutinski odrađen posao.

Čak šestorica igrača Fenerbahčea ostvarila su dvocifren poenterski učinak na gostovanju Baskoniji, a najefikasniji je bio Džejms Nanali sa 16 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

Svoj doprinos u trijumfu Fenera dali su još Kostas Slukas (14 pts, 3 sk, 6 as), Luiđi Datome (12 pts, 5 sk, 2 as), Bred Vonamejker (11 pts, 6 sk, 4 as). Po deset poena postigli su Nikolo Meli i Jan Veseli, a naš Marko Gudurić zabeležio je 2 poena i 1 skok za nepunih pet minuta na parketu.

U poraženom sastavu Toko Šengelija je postigao 13 poena, dok su Janis Tima, Marselonju Uertas i Rodrig Buboa ubacili po 10 poena.

Prošlosezonski finalista Olimpijakos večeras je gostovo u Valensiji, a iako je bilo najavljeno da će Vasilis Spanulis nastupiti crveno-beli su igrali bez svog najboljeg igrača.

Fantastična timska odbrana i dobra rešenja u napadu omogućili su Olimpijakosu da stigne do osme pobede u sezoni i zadrži prvo mesto na tabeli posle deset mečeva.

Grci su savladali Valensiju rezultatom 72:64 (20:13, 15:17, 19:15, 18:19) i tako stigli do četvrte uzastopne pobede u Evroligi.

U odsustvu Vasilisa Spanulisa Oli su do pobede predvodili Kostas Papanikolau (13 pts, 6 sk, 4 as), Jorgos Printezis (12 pts, 14 sk) i Janis Strelnieks (12 pts, 3 sk, 3 as). Nikola Milutinov je participirao u trijumfu sa 6 poena i 5 skokova.

Najefikasniji igrač utakmice bio je član Valensije Erik Grin koji je ubacio 26 poena. Tibor Plais je dodao 14 poena u poraženom sastavu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke