EL - Fener gazda u Istanbulu, nova dobra partija Gudurića

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 19.01.2018.
20:21
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Evrope savladao gradskog rivala u okviru 19. kola Evrolige. Tim Željka Obradovića ponovo uhvatio pravi ritam.

Epa/Erdem Sahin
Epa/Erdem Sahin

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahče Doguša vezali su četvrtu pobedu u Evroligi, pošto su večeras u "Sinan Erdem" domu savladali gradskog rivala Anadolu Efes rezultatom 89:84 (24:24, 22:11, 22:22, 21:27).

Domaći su odlično otvorili utakmicu i serijom 10:0 nagovestili da će Fenerbahče imati težak posao u okviru 19. kola Evrolige.

Anadolu Efes zadržao je prednost sve do same završnice prvog kvartala, ali se na prvu pauzu otišlo sa nerešenim rezultatom.

Druga četvrtina pokazala se odlučujućom za konačan ishod utakmice. Šampion Evrope napravio je seriju 8:0, računajući i poene sa kraja prve deonice, a trojkom Nikola Melija pet minuta pre odlaska na odmor stigao je do prve dvocifrene prednosti (41:29).

Kako je u trećoj i četvrtoj četvrtini viđen rezultatski egal, Fenerbahče je uspeo da održi prednost sa poluvremena i da upiše četvrtu vezanu pobedu u Evroligi.

Ekipa Ergina Atamana pokušavala je u završnici da uhvati priključak, a tačku na trijumf Fenerbahčea stavio je sjajni Marko Gudurić trojkom na tri minuta pre kraja utakmice.

Gosti odličnim procentima u šutu za tri poena uspeli da naprave razliku. Igrači Fenerbahčea šutirali su trojke 11 od 22 što je tačno 50% pogođenih šuteva van linije 6.75.

Najefikasniji u redovima pobedničkog sastava bili su Bred Vonamejker (18 pts) i Melih Mahmutoglu (16 pts), a pratili su ih Nikolo Meli (14 pts, 7 sk, 3 as), Marko Gudurić (12 pts, 3 sk, 3 as) i Jan Veseli (12 pts, 5 sk, 3 as).

Najefikasniji igrač na meču bio je Toni Daglas sa 29 poena, 3 skoka i 2 asistencije, a u ekipi Efesa istakao se i Erik Mekolum sa 18 poena. Vladimir Štimac upisao je 6 poena i 4 asistencije za 19 minuta na parketu.

Fenerbahče Doguš nakon 19 odigranih utakmica ima skor 13-6 i zauzima drugo mesto na tabeli, dok Anadolu Efes ostaje na dnu sa pet pobeda.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke