EL - Drugi trijumf Bamberga, Rajt pokazao klasu

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.10.2017.
22:04
Izvor: Sportske.net

Jedini nemački predstavnik u Evroligi ostvario je večeras drugu pobedu u elitnom takmičenju. Dorel Rajt došao i odmah pokazao klasu.

Epa/Timm Schamberger
Epa/Timm Schamberger

Povezane vesti

Ekipa Andree Trinkijerija pregrmela je neugodan period na startu evroligaške sezone i posle dva vezana poraza upisala dva trijumfa u razmaku od dva dana.

Nakon pobede na gostovanju Unikahi nemački sastav iz Bamberga slavio je na domaćem terenu protiv posrnule Baskonije rezultatom 78:72 (17:17, 18:15, 25:19, 18:21).

Za Brose je večeras debitovao doskorašnji član Igokee Dorel Rajt koji je već u prvom meču pokazao klasu i potvrdio da će biti veliko pojačanje za nemački tim.

Bivši član Majamija postigao je 13 poena i upisao 5 skokova na debiju u dresu Brose Bamberga, što je bilo dovoljno da se izdvoji kao najefikasniji u pobedničkom sastavu.

Dvocifren učinak u Trinkijerijevom timu imali su još Leon Radošević i Luka Štajger sa po 12 poena, a Maodo Lo je postigao 11. Luka Mitrović je na terenu proveo deset minuta i za to vreme ubeležio 4 poena i 5 skokova.

Džejson Grejndžer (17 pts, 6 as) i Rodrig Buboa (14 pts, 2 sk) bili su najzapaženiji u timu Baskonije.

Brose Bamberg posle četiri kola zauzima deveto mesto na tabeli sa polovičnim učinkom, dok Baskonija deli poslednju pozciju sa Anadolu Efesom koji je takođe bez pobede.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke