EL - Drama u Pireju, Gos i Milutinov promašili pobedu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 15.11.2018.
22:09
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Turske savladao je Olimpijakos u Atini, a u tragičare domaćeg tima izrasli su bivši igrači Partizana.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Vicešampion Evrope savladao je Olimpijakos u "Dvorani mira i prijateljstva" rezultatom 73:72 (21:18, 18:21, 11:14, 23:19) i tako stigao do šestog trijumfa u novoj evroligaškoj sezoni.

Kostas Slukas i Nikola Kalinić doneli su pobedu turskom sastavu, ali se mora priznati da je domaćin mogao do trijumfa u poslednjim sekundama i da su u tragičare izrasli bivši košarkaši Partizana.

Fener je prokockao četiri poena prednosti, zatim loše organizovao poslednji napad pa je Kalinić iznuđeno šutirao iz ćoška, a to je domaćinu omogućilo šut za pobedu.

Najdžel Vilijams-Gos preuzeo je odgovornost i promašio, a iz odbojke je zatim pokušao i Nikola Milutinov ali je ishod bio identičan pa je Fenerbahče uspeo da se odbrani i zabeleži pobedu.

Goste su do trijumfa vodili Kostas Slukas sa 20 poena, 5 skokova i 4 asistencije i Nikola Kalinić koji je zabeležio 16 poena i upisao 4 skoka.

Nikola Milutinov upisao je 6 poena, 5 skokova i 4 asistencije, a Najdžel Vilijams-Gos je sa 13 poena i 5 asistencija bio drugi najefikasniji u poraženom timu iza Kostasa Papanikolaua (18 pts, 4 sk). Dabl-dabl u domaćem timu upisao je Jorgos Printezis (10 pts, 10 sk).

Marko Gudurić je za dva minuta na terenu uspeo da upiše asistenciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke