EL - Drama u Minhenu, Radonjićev prvenac sa Bajernom!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.10.2018.
22:52
Izvor: Sportske.net

Šampion Nemačke zabeležio prvi trijumf u Evroligi pod vođstvom Dejana Radonjića.

Epa/Ronald Wittek
Epa/Ronald Wittek

Povezane vesti

Preznojili su košarkaši minhenskog Bajerna svog trenera i svoje navijače večeras, ali su na kraju zabeležili prvi trijumf u novoj evroligaškoj sezoni.

Bajern je u drugoj utakmici koju je na startu Evrolige odigrao u "Audi domu" savladao Panatinaikos rezultatom 80:79 (20:20, 20:21, 16:17, 24:21) u potpuno izjednačenoj utakmici.

Odluka o pobedniku pala je u poslednja četiri minuta, a Bajern je i pored bolje odigranog perioda u poslednjim sekundama doveo pobedu u pitanje.

Na 68:68 domaćin pravi seriju 5:0 koja mu omogućava da u poslednja dva i po minuta uđe nešto mirnije, ali je Panatinaikos sve vreme disao za vratom i na kraju umalo preokrenuo situaciju u svoju korist.

Poene za pobedu Bajerna postigao je Vladimir Lučić na asistenciju Stefana Jovića, a nema dileme da bi u poslednjim sekundama izostalo neizvesnosti da je Devin Buker pogodio slobodna bacanja.

PAO na kraju nije kaznio izabranike Dejana Radonjića koji su uz dosta muke zabeležili prvu pobedu u Evroligi pod vođstvom crnogorskog stručnjaka.

Nihad Đedović je bio najefikasniji u Bajernu sa 19 poena i 4 skoka. Danilo Bartel zabeležio je 12 poena, a poen manje upisali su Devin Buker i Vladimir Lučić koji je upisao 5 skokova.

Stefan Jović je za 25 minuta postigao 4 poena, ostvario 4 skoka i zabeležio 5 asistencija, a Nemanja Dangubić za 3 minuta na terenu nije mogao više od 1 skoka i asistencije.

U poraženom timu najefikasniji Kit Lengford sa 18 poena.

Bajern u četvrtak gostuje Barseloni, PAO čeka Gran Kanariju u Atini. Obe ekipe imaju skor 1-1 posle dve utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke