EL: Drama u Kaunasu i pobeda Himkija nakon preokreta

Autor: Nikola Miloradović
petak 23.11.2018.
20:55
Izvor: Sportske.net

Ekipa Jorgosa Barcokasa došla je do trećeg trijumfa ove sezone.

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Povezane vesti

Čudan meč u "Žalgirio areni", domaćin je razbijao rivala u prvom poluvremenu, a onda se za tren sve okrenulo, pa su gosti iz Rusije slavili rezultatom 83:84.

Kontrolisao je Žalgiris stvari u prvoj četvrtini, nakon 10 minuta imali su sedam poena prednosti.

U nastavku dolaze i do +10, ali finiš prvog poluvremena pripada gostima, koji uspevaju da smanje deficit na dva poena pred veliki odmor.

U trećoj četvrtini ubrzo dolaze i do preokreta, tesno je bilo do kraja pomenutog perioda, ali je Himki na poslednji odmor otišao sa suficitom, doduše od samo jednog poena.

Vodili su gosti uporno u nastavku, nije im domaćin dozvoljavao da se odlepe, ali nisu ni oni Žalgirisu dozvoljavali preokret.

Ušlo se u penal završnicu, u kojoj su gosti uspeli da sačuvaju prednost, te su upisali trijumf i izjednačili se sa večerašnjim rivalom (oba tima imaju skor 3-6).

Po pravilu je Himki do trijumfa vodio Aleksej Šved sa 25 poena, Džordan Miki je bio odličan sa 19 poena, šest skokova i po dve asistencije, ukradene lopte i blokade, dok je vrlo dobar bio i Stefan Marković sa 13 poena i tri asistencije.

U redovima Žalgirisa dabl-dabl Brendona Dejvisa (23p, 13sk), pratili su ga Grigonis sa 13 poena, kao i Vajt (9sk) i Volters sa po 12 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke