EL: Drama u Istanbulu, Efes prokockao veliku prednost, Micić promašio pobedu protiv prvaka Evrope!

Autor: Nikola Miloradović
petak 07.12.2018.
20:26
Izvor: Sportske.net

Pobeda Reala na iskustvo, maestralni Ajon.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Košarkaši madridskog Reala slavili su u "Sinan Erdem Domu" protiv ove sezone odličnog Anadolu Efesa rezultatom 82:84.

Tesno je bilo u prvom poluvremenu, ali je Adrijan Moerman sjajno zaigrao u finišu, te je Efes stekao sedam poena prednosti pred odlazak na odmor.

Treći kvartal u potpunosti pripada domaćoj ekipi, stalo je sve u Realu, odličan je bio Vasa Micić na drugoj strani, te se na poslednji odmor otišlo sa +14 u korist turskog sastava.

Ipak, zahvaljujući nezaustavljivom Ajonu i odličnoj odbrani, Real se vraća u meč, topi prednost rivala, na kraju dolazi do preokreta.

Vasa Micić je u poslednjim sekudama imao šut za pobedu, ali je njegov pokušaj za tri poena završio na prvom obruču, Kampaco je došao do lopte i pobegao igračima Efesa, potrošio je dovoljno vremena, pa faul na Rudijem Fernandezom na 0,1 do kraja susreta nije doneo ništa košarkašima Efesa, Real je slavio.

Fantastičan je bio Gustavo Ajon sa 20 poena i 11 skokova, dodao je i tri asistencije, imao samo jedan promašaj iz igre (10/11), te je sakupio 34 indeksirana poena. Pratili su ga Ljulj sa 12 i Tompkins sa 10 poena (5as, 4sk).

U ekipi Efesa 19 poena i 10 skokova Moermana, odličan i Vaca Micić sa 15 poena i osam asistencija, Larkin je dodao 14, dok se na 13 poena zaustavio Plajs (11 u prvoj četvrtini).

Real na čelu tabele sa skorom 9-2, Efes nakon 11 kola ima tri poraza (8-3).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke