EL - Derbi pripao Feneru u poslednjim sekundama!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 01.12.2016.
20:33
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Fenera nad Real Madridom košem sa linije za slobodna bacanja u poslednjoj sekundi.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Velika neizvesnost, kao što smo i očekivali u duelu Fenera i Real Madrida. Na kraju, pobeda domaćina sa 78:77!

Fenerbahče je bio bolja ekipa od Reala u prvoj četvrtini, ubacili su čak 23 koša odličnoj odbrambenoj ekipi, vodili su čak i sa 7 poena prednosti (23:16) pred sam kraj, ali su gosti uspeli nekako da se vrate.

Prestigli su Fener sredinom druge deonice, poveli sa 32:30, a na kraju prvog poluvremena su vodili sa 40:39. Šteta što nije priznat koš Naneliju u poslednjoj sekundi, uspeo je da pogodi iz veoma teške situacije, ali je uputio šut par stotinki nakon što se oglasila sirena.

Trojkom Mačiulisa i dvojkom Ajona Real Madrid je pobegao na +5 u trećoj četvrtini, ali je Fener uspeo da se vrati u meč.

Judo, Slukas i Dikson su predvodili Fener koji je imao konstantnu prednost u poslednjoj deonici, sve do samog kraja kada se ušlo u veoma neizvesnu završnicu.

Bilo je 75:75 na 27 sekundi do kraja, Serhio Ljulj je bio na liniji slobodnih bacanja i pogodio oba puta, a Obradović nije tražio tajm-aut.

Dikson je na drugoj strani doneo izjednačenje Feneru, a Serhio Ljulj je promašio šut za pobedu. Naneli je uhvatio loptu, fauliran je na 1.7 sekundi do kraja od strane Kerola, pogodio je na kraju jedno bacanje za pobedu Fenera!

Šestorica igrača u Fenerbahčeu su imali preko 10 poena (Naneli 18, Judo 14, Veseli i Slukas 11, Kalinić i Dikson 10). Nikola Kalinić je imao i 7 skokova.

Na drugoj strani, Rendolf 16, Ljulj 14, a Ajon i Hanter su postigli po 12.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
babaroga
Thursday, 01.12.2016
22:54

Kakva kradja majko moja

avatar
babaroga
Friday, 02.12.2016
10:14

Za ovog od koga sam dobio palac dole: hrvat je pokrao Real. Pogledaj reakciju Nanalija, trazi aut! zasto? pa zato sto se kod borbe za loptu koja ide u aut cak i kod laganog prekrsaja sudi aut ot igraca koji ga je i napravio. A ovde tog laganog nije ni bilo. I posebno ne dve sekunde pre kraja. poklon-kradja.

avatar
dejandoc
Thursday, 01.12.2016
21:53

Sudije su nepotrebno zacinile odlican mec. Onaj poslednji faul za Fener je presmijesan, bolje da su pustili da utakmica ide u produzetke i bolji tim pobijedi, a ne da poklone 2 bacanja 1,7s do kraja domacinu.