EL - De Kolo i "Armejci" se vraćaju u Vitoriju, Pešićeva Barsa izborila majstoricu u Istanbulu!

Autor: Nikola Miloradović
petak 26.04.2019.
22:48
Izvor: Sportske.net

Košarkaši moskovskog CSKA izborili su plasman na fajnal for Evrolige, Barsa izjednačila u seriji i vratila je u Istanbul za majstoricu.

EPA-EFE/David Aguilar
EPA-EFE/David Aguilar

Povezane vesti

Puleni Dimitrisa Itudisa slavili su u "Fernando Buesa Areni" protiv Baskonije sa 83:92 i tako sa 3:1 slavili u seriji, te ćemo ih ponovo gledati u ovoj dvorani kada se bude igrao fajnal for.

Domaćin predstojećeg F4 turnira nije uspeo da poravna seriju i izbori majstoricu u Moskvi, te će sa tribina svoje arene pratiti borbu za trofej u Evroligi.

Baski su dobili prvi kvartal sa 22:20, da bi do poluvremena stekli i devet poena prednosti.

Ipak, CSKA je najavio povratak u trećem kvartalu, koji su dobili sa 23:29, pa se na poslednji odmor otišlo sa +3 u korist domaćeg sastava.

Horor poslednja četvrtina za ekipu Velimira Perasovića, postigli su pet poena u prva tri minuta i onda je usledio post sve do minut i po do kraja, kada su sa penala došli i do šestog poena u četvrtini.

CSKA je stigao do dvocifrene prednosti, pa su zasluženo došli do trijumfa i plasmana na F4, za koji će se vratiti u "Fernando Buesa Arenu".

"Armejce" je sa 27 poena predvodio De Kolo, 19 je dodao Higins, dok je 15 ubacio Nikita Kurbanov.

U redovima Baskonije 21 poena Poarijea, 16 je dodao Garino, dvocifreni i Fojtman sa 12, kao i Šengelija sa 11 poena.

Ranije su plasman na fajnal for obezbedili i Fenerbahče i madridski Real, tako da je CSKA treći učesnik poslednje faze takmičenja.

Barselona Anadolu Efes Singlton Pengos Vasa Micic
Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Barselona je nakon debakla u trećoj utakmici, uspela da upiše trijumf na drugom meču na svom parketu, slavili su puleni Svetislava Pešića sa 82:72 protiv Anadolu Efesa.

Dobro su otvorili meč, vodili sredinom deonice sa 12:8, da bi usledila serija Efesa od čak 14:0, kojom gosti iz Istanbula dolaze do velike prednosti i na odmor odlaze sa sedam poena suficita.

Uspela je Barsa da se vrati u drugom kvartalu, u finišu dolaze i do preokreta, ali je Moerman trojkom vratio prednost i dva poena viška "Pivarima".

Raspucali su se puleni Svetislava Pešića po povratku sa pauze, pa su u trećoj deonici došli ubrzo do preokreta, pa potom i do dvocifrene prednosti, da bi na poslednji odmor otišli sa +13.

Nije se Efes predavao, ali je Barsa uspevala da kontroliše stanje stvari na terenu, nije goste hteo ni šut, pa je Pešićeva četa uspela da opstane u seriji, sada je 2:2, majstorica će se igrati u Istanbulu naredne nedelje.

Katalonski sastav je sa 19 poena predvodio Kajl Kjurik, pratili su ga Ante Tomić sa 13 poena, kao i Serafan i Singlton sa po 12 poena.

Kod Efesa 20 poena Larkina, 17 je dodao Kruno Simon, 11 je ubacio Moerman, dok je dvocifren sa 10 poena bio i Buboa. Vasa Micić ispod standarda na koji smo navikli, po četiri poena, skoka i asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke