EL - CSKA nemoćan u Istanbulu bez Tea, Barsa nastavila sa neprijatnim iznenađenjima!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 02.02.2017.
20:57
Izvor: Sportske.net

Košarkaši akutelnog prvaka Evrope vraćaju se poraženi iz Turske, dok se Barselona sa porazom vraća iz Litvanije.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Fenerbahče je u okviru 21. kola Evrolige ugostio moskovski CSKA i naneo im i drugi poraz u međusobnim duelima ove sezone.

Obradović je još jednom nadigrao učenika Itudisa, na kraju je bilo 77-71 u korist turskog šampiona.


CSKA je bolje otvorio meč, ali se domaćin polako vraćao. Ipak, na pauzu se otišlo sa četiri poena prednosti u korist "Armejaca".

Drugo poluvreme ipak počinje u znaku Fenera. Obradovićevi izabranici su stegli u odbrani, dok su na drugoj strani terena rešenja pronalazili Bogdanović, Datome i sjajni Judo.

Došli su krajem treće deonice košarkaši Fenebahčea i do 11 poena prednosti, a u poslednjih 10 minuta su ušli sa devet poena suficita.

CSKA se vratio, spustio sredinom četvrte četvrtine na samo četiri poena razlike, ali su Obradovićevi izabranici uspeli da održe prednost i na kraju slave.

Sjajn je u redovima Fenera bio Ekpe Judo sa 15 poena i 11 skokva, pratio ga je Bogdan Bogdanović sa 12 poena i čak osam asistencija, dok je dvocifren bio još samo Datome sa 13 postignutih poena. Bivši igrač Crvene zvezde Nikola Kalinić je upisao svega dva poena i dva skoka, uz čak tri izgubljene lopte za 15 minuta provedenih na parketu.

U poraženom sastavu istakao se Nando De Kolo sa 23 poena, dvocifren još samo Higins sa 11.

Lekavicijus

Žalgiris je u Kaunasu priredio još jedno iznenađenje, nakon što su Jasikevičijusovi izabranici savladali CSKA i Darušafaku, u Kaunasu je savladana i Barselone.

Na kraju je bilo 89-85 za litvanski sastav, koji je tako preskočio upravo Katalonce na tabeli Evrolige.


Barselona je bolje otvorila meč, dobili su prvi kvaratal sa šest razlike, ali su košarkaši Žalgirisa uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist već do poluvremena.

Do kraja je bilo veoma neizvesno, a domaćin je susret prelomio u posledjem kvartalu. Stigli su do plus šest na manje od minut do kraja, Barsa se umalo vratila preko Dolmana, spistili su na samo minus dva na 17 sekundi do kraja, ali su Jankunas i Vesterman bili precizni sa penala, sa druge strane je Koponen promašio dve trojke te je litvanski šampion ostvario trijumf.

Do devete pobede u elitnom takmičenju ekipu Žalgirisa su predvodili Lekavičijus i Uljanovas sa po 17 poena, 15 je dodao iskusni Jankunas, dok je pola koša manje od njega upisao Milaknis.

U Barseloni se istakao Navaro sa 17 poena, pratili su ga Koponen i Rajs sa po 12, dok su se na 11 poena zaustavili Faverani i Dolman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Friday, 03.02.2017
00:00

Ovaj Fener ako ove sezone ne osvoji nikad nece. Imaju srece, imaju sudije, imaju F4, sta im jos treba da bi osvojili nije mi jasno.

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 02.02.2017
23:41

Volim da turski klub izgubi vise nego 'leba da jedem, i ovo mi je tesko palo, iako sam znao epilog da Cska naprosto ne moze da izdrzi bez Tea i Hrijape...Prilicno se zakuvalo sada na tabeli, Olympiakos jedini prikazuje onu pravu sampionsku snagu, imaju dobre kadrovske probleme i igraju odlicno uprkos tome, podsecaju na nas kada smo igrali bez drugog pleja i centra, i gde smo pored toga dobro funkcionisali na terenu, narocito u fazi odbrane. Cska sada je u nezgodnoj situaciji jer su slabiji u skoru od Reala i Fenera. Oly ili Fener ce zauzeti prvo mesto na kraju regularnog dela, Real ce pasti, nadam se na mesto gde ce ici nama na megdan.....

avatar
Samo Barsa1
Thursday, 02.02.2017
23:36

Cska osvaja, ocu trofej, necu siću, volim te Teodosicu.

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Thursday, 02.02.2017
22:57

Nista bez Teaa

avatar
Emperador(2018)
Thursday, 02.02.2017
22:13

Fenerbahce osvaja.

avatar
Ograniceni franjevci
Thursday, 02.02.2017
22:22

Al sutra popodne .

avatar
zoran zoran
Thursday, 02.02.2017
22:24

Milije mi i oni nego Cska:D