EL: Centar Himkija ispred Zvezdinog pleja

Autor: Nikola Miloradović
subota 06.01.2018.
18:33
Izvor: Sportske.net

Košarkaš ruskog Himkija izabran je za najkorisnijeg igrača prve runde elitnog takmičenja u 2018. godini.

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Himki je slavio na gostovanju u Bambergu, bilo je 70-74 za ruski sastav, a iako je Aleksej Šved postigao čak 28 poena, korisniji u redovima ekipe Jorgosa Barcokasa bio je američki centar Malkom Tomas.

On je u pobedu Himkija usadio 16 poena (rekord karijere u EL), promašio je samo dva šuta za dva, pogodio je jedinu trojku koju je i pokušao, dok je sa linije penala šutirao 3/5.

Tom učinku dodao je sedam skokova, čak pet ofanzivnih, kao i četiri ukradene lopte, tri asistenicije i dve blokade.

Teren je napustio ranije zbog pet ličnih grešaka, ali je ipak sakupio 28 indeksiranih poena, koji su mu doneli titulu najkorisnijeg igrača 16. runde Evrolige.

Tejlor Ročesti iz Crvene Zvezde je bio u samom vrhu izbora za najkorisnijeg igrača sinoć okončane runde, iskusni Amerikanac je sakupio 26 indeksiranih poena, postigao je 16 poena i dodao 10 asistencija u pobedi Zvezde nad Žalgirisom.

Najveći indeks u 16. kolu ubeležio je Nando De Kolo, ali je CSKA doživeo poraz od Barselone, te je Francuz ostao bez odličja. On je u "Palau Blaugrani" sakupio indeks 31, postigao je 23 poena, sakupio je šest skokova, dodao tri pasa za direktne poene, a imao je i dve krađe.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke