EL - Cedevita namučila Turke, Efes ipak ostaje u igri

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.03.2016.
21:19
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Cedevite bili su na pragu drugog ovogodišnjeg trijumfa na gostovanju Anadolu Efesu, ali su u okviru 11. kola TOP 16 faze Evrolige ipak poraženi u Istanbulu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica 11. kola TOP 16 faze Evrolige u grupi "E" odigrana je u Istanbulu gde je Anadolu Efes ugostio šampiona Hrvatske Cedevitu.

Gosti iz Zagreba bili su na sjajnom putu da treći put u tekućoj sezoni "uzmu skalp" ekipi Anadolu Efesa ali su na kraju položili oružje pred favorizovanim rivalom.

Vicešampion Turske slavio je rezultatom 80:76 (20:28, 14:8, 19:18, 27:22) i tako zadržao šanse za plasman u četvrtfinale Evrolige.

Ekipa Veljka Mršića odlično je otvorila večerašnji duel u Istanbulu, pa je posle prvih deset minuta igre imala osam poena prednosti. Domaćin se uozbiljio u drugoj deonici ali je Cedevita na poluvremenu zadržala vođstvo (36:34).

Treću četvrtinu Anadolu Efes je dobio sa "pola koša" razlike, pa su gosti iz Zagreba ostali u vođstvu pre početka odlučujućih deset minuta koje je tim Dušana Ivkovića uspeo da dobije i ostvari jako važnu pobedu.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Tomas Ertel sa 19 poena i 8 asistencija, dok su Dario Šarić i Derik Braun postigli po 12 poena.

Gostujući sastav predvodili su Marko Arapović i Nemanja Gordić sa po 16 poena, dok je centar Miro Bilan meč završio sa 14 poena i 4 skoka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke