EL - Cedevita ispisala istoriju na Bosforu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.01.2016.
21:54
Izvor: Sportske.net

Šampion Hrvatske i viceprvak regionalne košarkaške lige stigao je do prve pobede u TOP 16 fazi Evrolige na gostovanju turskoj Darušafaki.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaši zagrebačke Cedevite stigli su do istorijske pobede u drugom kolu TOP 16 faze Evrolige.

Zagrepčani su u svom premijernom nastupu u TOP 16 fazi Evrolige stigli do prvog trijumfa i to na gostovanju u Istanbulu, ekipi Darušafake koju su savladali rezultatom 79:72 (19:26, 21:13, 18:19, 21:14).

Cedevita je loše otvorila večerašnji duel u Istanbulu pa je posle deset minuta igre imala sedam poena zaostatka za domaćim sastavom.

Drugi kvartal doneo je mnogo bolju igru izabranika Veljka Mršića koji su se do odlaska na odmor vratili u meč.

Nastavak utakmice doneo je rezultatsku neizvesnost sve do 30 sekundi pre kraja kada je trojkom Henrija Vokera Cedevita povela sa tri poena razlike i prelomila utakmicu.

Do kraja meča košarkaši Darušafake promašili su dva šuta, a Džejkob Pulen i Džejms Vajt su potvrdili pobedu gostujućeg sastava.

Najefikasniji pojedinac u istorijskoj pobedi Cedevite bio je Džejkob Pulen sa 25 poena i 5 asistencija, dok je Henri Voker postigao 13 a Miro Bilan 11 poena.

Bivši košarkaš Partizana Semih Erden bio je najefikasniji pojedinac u redovima Darušafake sa 13 poena i 6 skokova.

Cedevita je posle dve odigrane utakmice ostvarila jednu pobedu i poraz, dok Darušafaka pada na poslednje mesto na tabeli sa skorom 0-2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke