EL - Burusis "oteo" priznanje Joviću!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 26.01.2017.
12:56
Izvor: Sportske.net

Grčki centar proglašen je za najkorisnijeg igrača 19. kola Evrolige.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

"Petica" atinskog Panatinaikosa Janis Burusis, dobio je laskavo priznanje po zavšetku 19. kola elitnog takmičenja.

On je u pobedi "Zelenih" nad Barselonom upisao 14 poena, 11 skokova, tri asistencija i dve blokade za ukupan indeks 31.

Sa tim učinkom proglašen je za MVP-a 19. runde, što je osmo ovakvo priznanje za grčkog centar u karijeri.

Laskavu nagradu je dobio "ispred nosa" Stefanu Joviću, plejmejker Crvene zvezde mts je u pobedi nad Baskonijom odigrao jedan od svojih najboljih evroligaških mečeva, upisao je 18 poena, čak 12 asistencija i četiri ukradene lopte (koliko i cela Baskonija) za ukupan indeks 29.



Što se tiče najboljih po kategorijama u 19. kolu, bivši centar Cibone Ante Žižić pokazuje i u dresu Darušafake koliko je potencijal, kako je u utakmici sa Anadolu Efesom uspeo da sakupi čak 18 skokova i sa tim učinkom prednjači ispred ostalih u minuloj rundi.

Najefikasniji je bio bek Reala Serhio Ljulj sa 26 poena, a Jović i Guler dele prvo mesto po broju upisanih asistencija u 19. kolu.

Jović prvo mesto deli i u kategorili najboljih "kradljivaca", a deli ga sa saigračem iz Zvezde Čarlsom Dženkinsom, koji je najbolji u ovom segmentu u dosadašnjem toku Evrolige sa 2,1 ukradenom loptom po utakmici.

Brajant Danston je bio najbolji bloker 19. kola sa tri blokade.

Crvena zvezda mts je trenutno peta na tabeli Evrolige, imaju 11. pobeda, a večeras od 19 sati dočekuju ekipu Panatinaikosa u dvorani "Aleksandar Nikolić", te će "koplja" ukrstiti dva najkorisnija igrača 19. runde elitnog takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Thursday, 26.01.2017
14:06

Jovke ce ovo kolo nadam se

avatar
World is.... REAL
Thursday, 26.01.2017
14:06

Ja ovo nikada necu shvatiti. Ako gledamo zadatak pleja je da daje poene i da deli asistencije. Zadatak centra jeda daje poene i da skace. Jovic ima vise poena, vise asasistencija nego ovaj skokova. Jedino sto Borusis ima vise blokada, ali Jovke ima vise ukradenih lopti. Hocu da kazem da je bolje radio to sto treba da radi na poziciji na kojoj igra. Vise je podelio asistencija nego ovaj skokova i ima vise poena.