EL: Budućnost solidna na premijeri, Armani na "srpski pogon" ipak preveliki zalogaj za šampiona Jadrana

Autor: Nikola Miloradović
petak 12.10.2018.
20:30
Izvor: Sportske.net

Košarkaši podgoričke Budućnosti VOLI odigrali su svoj prvi meč u Evroligi ove sezone.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Aktuelni šampion Jadrana je na startu elitnog takmičenja dočekao prvaka Italije, ekipu Olimpije iz Milana, koja se silno pojačala ovog leta.

Puleni Aleksandra Džikića su pružili dobar otpor protiv popularnih "Manekena", ali je ekipa Simonea Pjaniđanija na kraju odnela ceo plen iz pune "Morače", bilo je 71:82 za goste iz Milana.


U prvom kvartalu je delovalo da bi Podgoričani mogli da dožive ubedljiv poraz, Armani je na prvu pauzu otišao sa prednošću od 11 poena, postigli su duplo više koševa od rivala.

Zaigrali su domaći košarkaši nešto bolje u nastavku, vrlo dobar je bio bivši centar Zvezde Alen Omić, ali su košarkaši Olimpije iz Milana i nakon 20 minuta imali 11 poena viška.

Treći kvartal je ipak pripao domaćinu, razigrao se i Nemanja Gordića, ali i odlični Erl Klark, pa su košarkaši Budućnosti prepolovili prednost rivala, na poslednji odmor otišlo se sa 51:57 u korist šampiona Italije.

Prilaze Podgoričani nakon trojke Klarka u samom finišu i na tri poena zaostatka, ali su gosti preko Micova i Gudaitisa uspeli ponovo da se odlepe na nešto osetniju prednost.

Sve je bilo jasno u "Morači" kada je na 20ak sekundi do kraja pogodio Kuzminskas sa +9, da bi 10ak sekundi kasnije iskusni Litvanac povisio prednost gostiju na 11 poena i tu je bio kraj.

Najkorisniji igrač na utakmici bio je reprezentativac Srbije Nemanja Nedović sa 14 poena i po pet skokova i asistencija (indeks 21), dok je odličan bio i Micov sa 15 poena.

Majk Džejms je dodao 13 poena, 12 je upisao Kuzminskas, dok je dvocifren sa 11 bio i Gudaitis.

U ekipi Budućnosti 22 poena Erla Klarka, 12 je dodao Edvin Džekson (4/4 za tri), dok su po 11 upisali Omić i Nikola Ivanović. Podbacio je novajlija Koti Klark, koji se nije upisao u listu strelaca, dok je i Gordić bio ispod očekivanog nivoa sa šest poena i svega dve asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
red_hood
Saturday, 13.10.2018
10:26

Mislim da je Zvezda porazom(ima) u finalu ABA lige učinila medvedju uslugu Budućnosti koja će se brijati ove godine u Evroligi,bez uvrede

avatar
Old_school
Saturday, 13.10.2018
07:13

Solidni tako sto su izgubili od godinama jednog od najlosijih timova u EL na svom terenu. Bravo!

avatar
Čeki
Saturday, 13.10.2018
01:39

Ja sam gledao poslednje 2 cetvrtine jer sam imao obaveze pa nisam stigao. Ono sto sam video je strasno, pa oni samo za tri forsiraju (kao i Zvezda prosle sezone) pa ako im ide super izgledaju, a ako ne - katastrofa. Odbranu igraju malo bolju od one koju je Zvezda prosle godine igrala, a akcije za dva ne postoje. Samo ako se proba na individualni prodor ili neka polu akcija koja ne uspe u 80 odsto slucajeva. Da ih nisu isle trojke toliko, izgubili bi lagano. Tako da meni se ona igra ne svidja (ne volim kad tako klubovi igraju), osrednja odbrana i previse sutiranja za tri bez nekog smisljanja akcija. Posle sam saznao da im ekipa u jednom trenutku imala 20 odsto uspesnosti za dva, a 33 odsto za tri (sto sve govori).

avatar
DekiStankovic5
Friday, 12.10.2018
20:57

Svi kladionicari su bili srecni I pre pocetka evrolige jer su znali kako ce svaka utakmica Buducnosti da im bude sigurica! ;)