EL - Budućnost od sjaja do očaja, drugi poraz u Istanbulu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.10.2018.
21:44
Izvor: Sportske.net

Šampion regionalne ABA lige poklekao u završnici duela sa Darušafakom.

Epa/Boris Pejović
Epa/Boris Pejović

Povezane vesti

Dugo je šampion regionalne lige imao rezultatski egal sa Darušafakom u Istanbulu, ali je poklekao u poslednja tri minuta i doživeo drugi poraz u Evroligi.

Prošlosezonski osvajač Evrokupa slavio je protiv Budućnosti rezultatom 71:63 (14:25, 25:10, 14:14, 18:14) u prvoj utakmici 2. kola elitnog košarkaškog takmičenja.

Gosti su loše počeli meč, ali su potom zatvorili prilaze košu i šest i po minuta ostavili Darušafaku bez učinka!

Za to vreme napravljena je serija 14:0 koja je ekipi Aleksandra Džikića omogućila da na prvoj pauzi ima 11 poena prednosti.

Domaćin je na startu druge deonice uzvratio. Budućnost je sedam minuta bila bez poena i prava je sreća što Darušafaka nakon dvadeset minuta nije imala i više od četiri poena razlike (39:35).

U trečem periodu videli smo egal iako su domaći u jednom momentu otišli na +9, što im je ujedno bila i najveća prednost na večerašnjoj utakmici.

Budućnost je u poslednju deonicu ušla sa istim deficitom koji je imala nakon 20 minuta, a odluka o pobedniku pala je u poslednja tri minuta susreta.

Za četiri i po minuta igre Budućnost je postigla samo tri poena tako da je Darušafaka serijom 14:3 rešila pitanje pobednika i nanela drugi poraz Podgoričanima.

Pobednički tim predvodio je Žanis Peiners sa 15 poena, a pratili su ga Stenton Kid (12 pts) i Majkl Erik (10 pts).

U ekipi Budućnosti najefikansiji su bili Erl Klark i Nemanja Gordić sa po 11 poena, a deset je postigao Nikola Ivanović.

Narednu utakmicu u Evroligi košarkaši Budućnosti igraju u četvrtak protiv Makabija iz Tel Aviva.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke