EL: Budućnost nemoćna, Real je "druga dimenzija", Džejms za pobedu Olimpije, Olimpijakos bolji od Makabija

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 25.10.2018.
22:47
Izvor: Sportske.net

U okviru četvrtog kola Evrolige, pobede su ostvarili madridski Real, Olimpija Milano i Olimpijakos.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

U "Vizink centru" u Madridu, aktuelni prvak Evrope ugostio je šampiona Jadrana, ekipu Budućnosti, domaćin je lako i ubedljivo slavio sa 89:55.

Držala se Budućnost koliko toliko u prvih 20 minuta, nakon prve četvrtine imali su gosti iz Podgorice zaostatak od šest poena, na poluvreme su otišli sa deficitom od 13 poena.

U trećem kvartalu je prednost Madriđana nastavila da raste, pa je već bilo jasno ko će slaviti u španskoj prestonici.

U poslednjih 10 minuta je Pablo Laso dao šansu igračima koji imaju nešto manju minutažu ove sezone, a oni su odlično odradili posao i priveli utakmicu kraju.

Svi su se u ekipi Reala upisali u listu strelaca, najefikasniji su bili Kerol i Rendolf sa po 11 poena, dok su po 10 dodali Edi Tavareš i Džefri Tejlor, centar sa Zelenortskih ostrva je upisao i 14 skokova za dabl dabl učinak.

U ekipi Budućnosti 13 poena Nemanje Gordića, 10 je dodao Alen Omić.

Olimpija iz Milana je slavila poenima Majka Džejmsa sa linije za slobodna bacanja na tri sekunde do kraja, bilo je 81:80 u korist prvaka Italije.

Armaniju je pripao prvi kvartal, ali je Himki prekrenuo u nastavku, da bi u trećem kvartalu domaćin vratio tas na svoju stranu.

U finišu Himki dolazi do preokreta i kada se činilo da će ruska ekipa slavili, Majk Džejms je dobio tri penala na tri sekunde do kraja, pogodio je sva tri i doneo pola koša prednosti Olimpiji.

U narednom napadu su Šved i Monija, nakon ofanzivnog skoka, pokušali, ali nisu uspeli da pogode, te je domaćin slavio.

Majk Džejms apsolutni junak sa 25 poena i osam asistencija, pored ključnih poena za trijumf, pratili su ga Bertans sa 16 poena i Gudaitis sa po 13 poena i skokova. Micov šest poena, Nedović nije bio u protokolu.

Sa druge strane 19 poena Šveda, ali i 10 asistencija, odličan i Džordan Miki sa čak 26 poena i sedam skokova, dok je dvocifren sa 13 poena bio i Di Bost. Stefan Marković četiri poena i tri asistencije, Čarls Dženkins pet poena i dva skoka.

Olimpijakos je na svom terenu dobio Makabi sa 88:80.

Makabiju je pripala samo prva deonica, u ostatku utakmice Olimpijakos je držao konce igre u svojim rukama, prednost je rasla iz minuta u minut, tek u finišu susreta su gosti iz Tel Aviva imali par solidnih minuta, ali to nije bilo dovoljno za preokret.

Pobednički sastav predvodio je Spanulis sa 16 poena i pet asistencija, pratili su ga Tupan sa 15 poena, odlični Vilijams-Gos sa 14 poena i po tri skoka i tri asistencije, zatim Printezis sa 13 poena i Ledej sa 12.

U ekipi Makabija 22 poena Kejna, 12 je dodao DiBartolomeo, koliko je imao i O'Brajant, kao i Rol, dok se na 10 poena zaustavioTarik Blek.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wilt 100+
Friday, 26.10.2018
08:02

Deseto kolo prošle godine Real 83 Zvezda 87, ti se pojačaš ,skrcaš jedno 5 miliona na roster i gubiš 35 razlike. Toliko o ABA ligi i Sokolovom letu od prošle godine.