EL: Budi se Efes, prvak Nemačke nemoćan u Istanbulu, Štimac ovoga puta epizodista

Autor: Nikola Miloradović
petak 29.12.2017.
20:11
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Anadolu Efesa upisali su četvrtu pobedu u EL ove sezone.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Izabranici Ergina Atamana slavili su u "Sinan Erdem Domu" protiv Brose Bamberga rezultatom 69-58.

Nije delovalo nakon 20 minuta da će Efes uspeti da prekine seriju od pet vezanih poraza u svim takmičenjima, kako je Brose imao osam poena prednosti.

Ipak, probudili su se u trećoj deonici domaći košarkaši, dozvolili su rivalu samo 10 poena, a Brose je nakon 30 minuta imao tri poena viška, samo jer ni Efes nije blistao u napadu.

To se promenilo u poslednjoj deonici, počeli su Braun i Mekolum da terorišu koš Trinkijerijeve čete, koja sa druge strane nije imala rešenja u napadu.

Brzo je Efes stigao do preokreta, a onda je prednost u korist domaćina rapidno rasla iz minuta u minut.

Na kraju neočekivano ubedljiva pobeda Efesa, koji je danas ozvaničio jedan odlazak iz kluba, kao i jedan dolazak u svoje redove, više o tome OVDE.

Najbolji u pobedničkom sastavu Derik Braun sa 21 poenom, 19 je dodao Mekolum, dok su dvocifreni bili i Simon sa 11 poena, kao i Danston sa 10.

Štimac je u pobedničkom sastavu upisao nešto manje od sedam minuta na parketu, za to vreme je upisao dva poena uz tri skoka.

U poraženoj ekipi dvocifren samo Hikman sa 10 poena, devet je dodao Dejan Musli, koji je bio vrlo blizu dabl dabl učinka (9sk), dok su po osam upisali Lo i Dorel Rajt.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke