EL - Brose se digao iz pepela, Dorel Rajt junak u pobedi nad Barsom

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 15.11.2017.
22:12
Izvor: Sportske.net

Poraz koji je nemački šampion pretrpeo od Fenerbahčea nakon tri vezana trijumfa očito nije uzdrmao tim Andree Trinkijerija. Brose Bamberg večeras savladao Barselonu.

Epa/Timm Schamberger
Epa/Timm Schamberger

Povezane vesti

Aktuelni šampion Nemačke vezao je tri pobede pred duel sa Fenerbahčeom, a onda je kapitulirao na svom terenu i prekinuo trijumfalni niz.

Da ubedljiv poraz od šampiona Evrope nije preterano uticao na samopouzdanje ekipe Andree Trinkijerija videli smo večeras u susretu sa Barselonom koji je Brose dobio rezultatom 84:81 (12:38, 25:11, 25:17, 22:15).

Malo je onih koji su posle prvog kvartala večerašnjeg duela u Bambergu verovali u to da Brose može do preokreta, ali se upravo to dogodilo. Nemački sastav postepeno je topio minus od 26 poena i na kraju uspeo da ubeleži četvrtu pobedu u Evroligi.

Ključni trenutak utakmice dogodio se na pet minuta pre kraja kada je Avgustin Rubit smanjio prednost Barselone na "pola koša" razlike (74:73), a onda je na scenu stupio doskorašnji član Igokee Dorel Rajt. Bivši član Majamija doneo je Nemcima rezultatsku i psihološku prednost koju iskoristili na najbolji mogući način.

Upravo je Dorel Rajt bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 16 poena, 7 skokova i 5 asistencija, a pratili su ga Riki Hikmen (14 pts, 4 as) i Bris Tejlor (13 pts, 3 sk). Luka Mitrović upisao je jako dobru partiju pošto je za manje od 14 minuta postigao 8 poena, upisao 6 skokova i 2 asistencije.

Četvorica su bila dvocifrena u redovima Barselone, a najefikasniji Rakim Sanders sa 17 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Adam Hanga i Adrijan Moerman postigli su po 14 poena u poraženom sastavu.

Brose je posle sedam mečeva ima skor 4-3, dok Barsa ima samo dve pobede.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke