EL - Borbena Galata ali se PAO ipak zadnji smejao u "Abdi Ipekčiju"

Autor: Nikola Miloradović
petak 03.02.2017.
19:42
Izvor: Sportske.net

U okviru 21. kola Evrolige, košarkaši Galatasaraja ugostili su ekipu Panatinaikosa.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Izabranici Engina Atamana nisu uspeli da održe kvalitetnu igru koju su pokazali u prvih 10 minuta susreta, te je PAO polako topio njihovu prednost, pred pauzu okrenuo i na kraju uz par oscilacija slavio.

Bilo je nakon poslednjeg zvuka sirene 79-84 u korist ekipe Ćavija Paskvala, presudila je rafalna paljba njegovih igrača sa početka druge i treće četvrtine.


Galta je bolje otvorila meč, gosti nisu imali rešenja za Tibora Plajsa, njegovim poenima na tri minuta do kraja prve deonice domaćin je došao dao 11 poena prednosti (20-9).

Ipak, gosti trojkom Majka Džejmsa u poslednjim trenucima prve četvrtine smanjuju na minus šest, a onda preko pomenutog Džejmsa, sjajnog Singltona i Kenija Gabrijela poptuno okreću rezultat u drugoj deonici.

Razigrao se Micov pred kraj drugih 10 minuta, imali bi gosti iz Atine i ubedljvije vođstvo na poluvremenu da nije bilo sprskog košarkaša, ovako su prvih 20 minuta okončali sa tri poena suficita.

U drugom poluvremenu je usledila rafalna paljba Feldina i Kalatesas, te su gosti sredinom trećeg kvartala poveli sa 13 poena razlike.

Ipak, vratili su se košarkaši Galatasaraja preko Džona Diblera i u poslednjih 10 minuta ušli sa četiri poena deficita.

Nisu domaći košarkaši imali snage za više, stao ih je šut u poslednjem kvartalu, dok su gosti sa druge strane pronalazili dobra rešenje u napadu te su zasluženo slavili.

Najbolji je u pobedničkom sastavu bio Majk Džejms sa 18 poena, pratili su ga Singlton i Feldin sa po 15, dok je dvocifren bio još Kalates sa 10 poena, upisao je plej grčke reprezentacije i sedam asistencija.

Najefikasniji je u taboru Galatasaraja bio Tibor Plajs sa 15 poena, dok su po 14 dodali Šilb i Micov. Srpski internacionalac je upisao i po četiri skoka i asistencije.

Dvocifreni su bili i Džon Dibler i Sinan Guler sa po 11 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Padinjak21
Friday, 03.02.2017
20:56

Ljudi dali 16 trojki ne znam kako da ne pobede!!! Iako bi bilo bolje za Zvezdu da je Pao izgubio, meni je drago da nije zbog Jagode da gube odvratni turci

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Friday, 03.02.2017
20:45

Bas mi je milo.