EL - Bogdan gledao šampionski Fener, Baskoniji se "smeši metla"!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.04.2018.
21:06
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Evrope demonstrirao je silu u prvoj utakmici četvrtfinalne serije sa Baskonijom. Sudeći na osnovu viđenog, Špancima se "smeši metla".

Epa/Erdem Sahin
Epa/Erdem Sahin

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahče Doguša stigli su do vođstva u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige, pošto su večeras na domaćem terenu preslišali Baskoniju.

Šampion Evrope savladao je Baskoniju rezultatom 82:73 (21:11, 22:15, 22:26, 17:21) ali konačan rezultat nije dovoljno dobar pokazatelj onoga što se dešavalo u Istanbulu.

Tim Željka Obradovića odigrao je furiozno prvo poluvreme i praktično za dvadeset minuta rešio pitanje pobednika.

Baskonija je u natavku samo uspela da ublaži poraz i da u rezultatskom smislu spase što se spasti da.

Činjenica je da je šampion Evrope u taktičkom smislu održao čas ekipi Baskonije i upravo je to razlog što već nakon prvog meča konstatujemo da bi Fener seriju mogao da završi "sa nulom".

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Bred Vonamejker (16 pts, 5 sk, 3 as) i Jan Veseli (13 pts, 8 sk, 2 as), a dabl-dabl je ostvario Kostas Slukas sa 10 poena i 11 asistencija.

Marko Gudurić proveo je na parketu 14 minuta i za to vreme postigao 5 poena uz stoprocentan učinak (1/1 za dva, 1/1 za tri), dok je Nikola Kalinić ubacio 4 poena (2/4 za dva, 0/4 za tri) i zabeležio 3 skoka.

Na drugoj strani dobra partija Toka Šengelije koji je postigao 16 poena i zabeležio 6 skokova, a pratili su ga Rodrig Buboa (13 pts, 6 sk, 3 as) i Luka Vildosa (12 pts).

Utakmicu je uživo pratio bivši košarkaš Fenera Bogdan Bogdanović čije je prisustvo kraj terena unelo pometnju među navijače domaćeg tima.

Drugi meč na programu je u petak na istom mestu.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke