EL - Baskonija vezala četvrtu u nizu, TOP 8 na vidiku

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 21.03.2018.
22:18
Izvor: Sportske.net

Španski sastav iz Vitorije vezao je četvrtu uzastopnu pobedu u Evroligi i njome dodatno uvećao šanse za plasman u plej-of elitnog takmičenja.

Epa/David Aguilar
Epa/David Aguilar

Povezane vesti

Četvrtom vezanom pobedom u košarkaškoj Evroligi ekipa Baskonije uvećala je svoje šanse za plasman u plej-of fazu takmičenja.

Baskonija je u pretposlednjoj utakmici 27. kola elitnog košarkaškog takmičenja ubedljivo savladala Brose Bamberg 103:79 (27:14, 23:25, 30:13, 23:27) tako da je sada usamljena na osmom mestu na tabeli koje garantuje plasman u TOP 8.

Španski tim je od prvog do poslednjeg minuta kontrolisao situaciju na terenu, a najveća prednost domaćih iznosila je 33 poena na startu poslednje četvrtine.

Pedro Martinez je iskoristio priliku da šansu ukaže svim igračima iz protokola. Najefikasniji je bio Džejson Grejndžer sa 17 poena i 7 asistencija. Doprinos u demoliranju Brose Bamberga dali su još Iliman Diop (16 pts, 6 sk), Janis Tima (13 pts), Rodrig Bobua (12 pts) i Tornike Šengelija (11 pts, 2 sk, 3 as).

U poraženom timu najefikasniji su bili Nikoss Zizis (17 pts) i Riki Hikmen (14 pts, 3 as). Luka Mitrović je meč završio sa 4 poena i 2 skoka.

Baskonija tri kola pre kraja ima trijumf više u odnosu na devetoplasirani Makabi iz Tel Aviva, a do kraja takmičenja odmeriće snage sa Barselonom, "Ponosom Izraela" i Anadolu Efesom.

Kako trenutno stoje stvari, duel u Vitoriji mogao bi da odluči poslednjeg putnika u TOP 8. Makabi je prvi meč u Tel Avivu dobio sa 5 poena razlike (74:69).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke