EL: Barsa u nokdaunu, Armani slavio kod kuće!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 26.10.2017.
22:56
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Barselone poraženi su na gostovanju u Milanu.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Poslednji meč četvrte runde EL doneo je pobedu ekipi Armanija iz Milana, puleni Simonea Pjaniđanija nadigrali su Barselonu u "Mediolanum forumu" rezultatom 78-74.

Barselona je bolje otvorila meč, dobili su prvi kvartal a 17-22, ali je identičnim rezultatom Armani dobio drugu deonicu, te su obe ekipe u drugom poluvremenu morale da krenu ispočetka.

Tvrdo se igrao u nastavku, ali treća deonica pripada Armaniju, koji u poslednjih 10 minuta ulazi sa minimalnih pola koša viška.

Zaigrao je domaćin još bolje u odlučujućem kvartalu, razigrali su se Kalnietis i Gudaitis, pa su zajedno sa sjajnim Tiodorom stigli i do devet poena prednosti u samom finišu.

Ipak, Barsa je imala odgovor, pogodili su dve trojke preko Moermana i Ribasa i na minut do kraja prišli na minus od tri poena.

Prilazi potom novom trojkom Ribasa Barsa i na dva poena deficita, ali je potom Adrijan Moerman napravio glupost, nepropisno je zaustavio Vladimira Micova, dosuđena mu je nesportska lična greška na samo par sekundi do kraja.

Srpski košarkaš je bio poloviča, potom je Gudaitis imao isti učinak sa linije penala, stekli su domaći četiri poena prednosti na četiri sekunde do kraja, sve je bilo jasno. Vezenkov je zategao šut sa preko pola, bio je blizu, ali je promašio i to je bilo to.

Predvodio je Armani Džordan Tiodor sa 19 poena, sedam asistencija i pet skokova, pratili su ga Kalnietis sa 14 poena, Tarčevski sa 11. Vladimir Micov je upisao šest poena i pet skokova.

U poraženom sastavu po 13 poena Ertela i Navara, 12 je dodao Pau Ribas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sportski
Friday, 27.10.2017
07:59

Slaba Barsa, i ove godine pitanje je hoce li u play off

avatar
Emperador(2018)
Thursday, 26.10.2017
23:16

Kakav mocan pljemejker ... Mozda i najbolji u Evropi posle ljulja