EL: "Armejci" u poslednjoj četvrtini razbili Baske

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 22.02.2018.
19:57
Izvor: Sportske.net

Košarkaši moskovskog CSKA slavili su na svom parketu protiv ekipe iz Vitorije.

Epa/Sedat Suna
Epa/Sedat Suna

Povezane vesti

Izabranici Dimitrisa Itudisa slavili su u ruskoj prestonici rezultatom 93-86.

Gostima iz Baskije pripala su prva dva kvartala, dobili su prvu deonicu sa 20-25, u drugoj su primili dva poena više nego što su dali, ali su ipak na odmor otišli sa tri poena viška.

CSKA je u trećoj deonici došao do preokreta, usledila je rezultatska klackalica, a u poslednjih 10 minuta ušlo se sa nerešnim rezultatom 71-71.

U poslednjem kvartalu su "Armejci" ipak preuzeli stvari u svoje ruke, brzo su stigli i do dvocifrene prednosti, na kraju i do trijumfa.

CSKA je ostvario 18. pobedu u tom takmičenju i blizu je da prvi deo završi na prvom mestu jer sedam kola pre kraja ima tri pobede više od Olimpijakosa, uz utakmicu više.

Baskonija sa skorom 10/13 zauzima deveto mesto i Makabi će imati priliku da je odalji od plasmana među osam najboljih u Evroligi.

Pobednički sastav su predvodili Vil Klajbur sa 19, "Ćaćo" Rodrigez sa 17 i Higins sa 14 poena, dok je dvocifren bio i Kurbanov sa 11 poena.

Kod gostiju sjajna partija Džejsona Grejndžera, ubacio je 26 poena, pratili su ga Buboa i Šenglija sa po 12, kao i Met Džening i Porije sa po 10 postignutih poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke