EL - "Armejci" na mišiće do vođstva u seriji

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.04.2018.
21:05
Izvor: Sportske.net

Košarkaši moskovskog CSKA odbranili su domaći teren na startu plej-of serije Evrolige ali im je Himki zadao mnogo problema u prvoj četvrtfinalnoj utakmici.

Epa/Sergei Ilnitsky
Epa/Sergei Ilnitsky

Povezane vesti

Ruski derbi na startu četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige završen je očekivanim ishodom ali daleko od toga da je CSKA lako stigao do trijumfa.

Jedan od favorita za osvajanje titule u Evroligi svladao je Himki u prvoj utakmici četvrtfinalne serije rezultatom 98:95 (25:34, 21:20, 26:21, 26:20).

"Armejci" su uspeli da odbrane domaći teren teškom mukom što potvrđuje i konačan rezultat utakmice ali i sve ono što se dešavalo na terenu.

Gosti su odigrali atomsku prvu četvrtinu. Za samo deset minuta Himki je postigao 34 poena (6/12 za tri) i tako stekao solidnu zalihu pred nastavak utakmice.

Ispostavilo se da je Himki sve do sredine trećeg kvartala uspeo da ostane u vođstvu, ali je CSKA teškom mukom istopio zaostatak i uhvatio rezultatski priključak.

Domaćin je na startu poslednje deonice preuzeo kontrolnu nad rezultatom i zadržao vođstvo sve do poslednjeg sekunda iako je Himki imao šansu da se vrati u igru.

Četrdesetak sekundi pre kraja, pri vođstvu domaćih 93:90 Himkiju je oduzet posed sudijskom greškom nakon čega je CSKA poveo sa pet poena i praktično rešio pitanje pobednika iako je Stefan Marković šutem sa više od pola terena umalo odveo Himki u produžetak.

Domaće su do pobede vodili Serhio Rodrigez sa 22 poena i 5 asistencija kao i Otelo Hanter sa 18 poena i 8 skokova. Po deset poena postigli su Nando De Kolo, Semen Antonov i Kori Higins.

U redovima poraženog sastava izdvojili su se Aleksej Šved (22 pts, 5 sk, 6 as) i Jegor Vjaltsev (21 pts, 3 sk, 2 as), a naš Stefan Marković je utakmicu završio sa 6 poena i 5 asistencija.

Problem za CSKA pred nastavak serije mogla bi da predstavlja povreda Nanda De Koloa o kojoj će se više znati tokom večeri i sutrašnjeg dana.

Drugi meč je na programu u četvrtak i ponovo će prednost domaćeg terena biti na strani moskovskog CSKA.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke