EL - Armani iznenadio Himki, Šved i družina stavili TOP 8 na kocku

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.03.2018.
19:51
Izvor: Sportske.net

Iznenađenje na startu 25. kola Evrolige. Armani kao gost savladao Himki i stavio ruski sastav u neugodnu poziciju.

Epa/Sergei Ilnitsky
Epa/Sergei Ilnitsky

Povezane vesti

Košarkaški klub Himki već je bio viđen kao učesnik TOP 8 faze Evrolige, ali je sa dva vezana poraza doveo u pitanje plasman u plej-of.

U prvoj utakmici 25. kola elitnog košarkaškog takmičenja Armani je kao gost savladao Himki rezultatom 86:77 (30:20, 19:19, 12:23, 25:15) i tako priredio svojevrsno iznenađenje.

Gosti su već u prvoj četvrtini napravili solidnu prednost koju su uspevali da zadrže sve do trećeg kvartala u kojem je Himki potpuno anulirao rezultatski zaostatak.

Na startu treće četvrtine Armani je imao 13 poena prednosti ali je do kraja perioda domaćin nadomestio zaostatak i stekao poen prednosti.

Odluka o pobedniku pala je u poslednjem kvartalu. Armani je najpre uspeo da stigne do devet poena prednosti ali mu to nije bilo dovoljno da meč uvede u mirnu luku pošto je Himki smanjio na -3.

Trideset sekundi pre kraja dogodio se ključni momenat na meču kada je Kurtis Džerels pogodio za dva, a potom je Arturas Gudaitis ukrao loptu i nakon toga više nije bilo povratka za domaće.

Podrazumeva se da je najefikasniji kod Himkija bio Aleksej Šved sa 24 poena (4/7 za dva, 3/10 za tri) i 6 asistencija, a pratili su ga Džejms Anderson (14 pts, 4 sk) i Čarls Dženkins (11 pts, 3 sk). Stefan Marković na terenu je proveo 28 minuta i za to vreme zabeležio 5 poena, 6 skokova i isto toliko asistencija.

Goste je do pobede predvodio Endrju Gaudlok (26 pts, 5 sk, 2 as), a Vladimir Micov je bio jako blizu dabl-dabl učinka ali je meč završio sa 8 postignutih poena i 8 skokova.

Himki se i dalje pita o svojoj sudbini jer pet kola pre kraja ima skor 14-11, ali sada ekipe koje se nalaze ispod crte imaju čemu da se nadaju iako je malo verovatno da će ruski sastav ostati bez plasmana u plej-of.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke