Ekspresno saopštenje Partizana na odluku ABA lige!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 27.05.2020.
19:20
Izvor: Sportske.net

KK Partizan se oglasio zvaničnim saopštenjem.

BETAPHOTO/ABA liga/PARTIZAN/Dragana Stjepanović
BETAPHOTO/ABA liga/PARTIZAN/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Ekipa Partizana je bila najbolja na terenu u ABA ligi, ali neće biti šampion. To je odluka Skupštine klubova ABA lige koja je održana danas.

O tome kakvi su bili stavovi crno-belih, govori i saopštenje kluba koje vam prenosimo u celosti.

"Skupština ABA j.t.d. lige je danas proglasila kraj šampionata za sezonu 2019/20. Glasovima većine klubova, odlučeno je da se šamponat ne nastavi, a da se ostvareni rezultati ne vrednuju, odnosno da se sezona ’otkaže’, čime je regionalna liga ostala bez prvaka u sada već završenoj sezoni.

KK Partizan NIS je na Skupštini ostao dosledan svojim ranije izrečenim stavovima i želji da se liga završi na terenu. Ipak, nakon što je izglasano da se liga ne nastavi, Partizan NIS je predložio da iz lige niko ne ispadne i da se prvenstvo proširi na 14 timova, uz promociju dve prvoplasirane ekipe iz ABA 2 lige. Takođe, Partizan NIS se zalagao da se trenutni plasman na tabeli proglasi konačnim, uzimajući u obzir da je odigrano 21 prvenstveno kolo od mogućih 22, bez plej-ofa, ali je većina klubova bila za opciju da se sezona ’otkaže’.

O svojim planovima za budućnost, KK Partizan NIS će javnost obavestiti na konferenciji za medije koja će biti održana 4. juna 2020. godine
“, stoji u saopštenju KK Partizan.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 27.05.2020
21:53

Mene vise zanima da nam celnici ABA lige odgovore:
Kako to da jedan klub dobije vecu kaznu zbog tri upaljaca na parketu pri kraju utakmice, od klubova ciji navijaci su se nasli na teren i imali direktan i indirektan kontakt sa protivnickim igracima?

Kako to da jedan klub dobije vecu kaznu zbog pogrdnog skandiranja na utakmici gostujucih navijaca, nego klub koji se uopste nije ni pojavio na utakmici.

Kako to da se ABA1 liga prekine i ne proglasi konacno stanje tabele, a po tumacenju saopstenja iz EL je morala da se nastavi kako bi imali konacnu tabelu, jer u saopstenju se kaze da ce se ucesnici u EK birati po tabelama iz domaceg sampionata, kao i da ce 8 1/4 imati direktan plasman, a da se ABA2 ligi (nizi stepen takmicenja) proglasila konacna tabela po kojoj Borac i Split ulaze u visi rang?

avatar
D_man_007
Wednesday, 27.05.2020
19:28

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha