Ekspresan odgovor Zvezde na saopštenje Partizana, nastaviće se...

Autor: Ivan Cvetković
subota 12.09.2020.
12:29
Izvor: Sportske.net, KK Crvena zvezda

Nije se čekalo dugo, kao po običaju.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Posle saopšenja Partizana, nije se dugo čekalo na odgovor Crvene zvezde, a poruku "crveno-belih" sa klupskoj sajta prenosimo u celosti:

"KK Crvena zvezda mts suprotno svim svojim uverenjima o načinu na koji komunicira sa javnošću (a to svakako nisu saopštenja na dnevnom nivou, prostačkim uvredama i posebno putem ličnih twiter naloga pojedinaca iz menadžmenta kluba) kao veliki klub, učesnik Evrolige, višestruki osvajač ABA lige, zbog delikatne situacije u kojoj se našla regionalna košarka,  stavlja na uvid javnosti članove 13 i 14 osnivačkog akta društva u kome se jasno vidi koji Sud je nadležan za sporove u ABA ligi, a to je Trgovački sud u Zagrebu uz primenu prava Hrvatske i zbog čega predlog o nekakvim arbitražama u Lozani, smatramo neozbiljnim i pokušajem opstrukcije rada cele lige od strane KK Partizan:

KK Crvena Zvezda je u skladu sa odredbama Društvenog ugovora uvek činila napore, i dalje ih čini zaključenjem Izvansudske nagodbe da sve sporove koji proizlaze iz Društvenog ugovora reše sporazumno.

KK Crvena zvezda ovim putem takođe javno poziva Miliju Vojinovića da saopšti javnosti šta je, i da li je kao kandidat za mesto sportskog direktora ABA lige, na koju poziciju nije izabran upravo zato što KK Partizan ne ispunjava odluke Skupštine ABA LIGE, i u kom ličnom svojstvu i formalnom kapacitetu, predložio klubovima na radnom sastanku ABA lige u petak kao rešenje za problem i opstrukciju koji je izazvao KK Partizan –  ispunjenje svih odluka Skupštine od 27.05.2020, 16.07.2020 i 23.07.2020. godine za koje je pozitivno glasao i predstavnik KK Partizan, ili arbitražu u Lozani (o kojoj je mogao da iznese samo svoje privatno razmišljanje)?

Upravo zbog opstrukcije KK Partizan NIS i nemogućnosti da uredimo osnivačke akte ABA lige i postignemo vansudski sporazum, čime bi mogli da imenujemo menadžment lige, Milija Vojinović nije još uvek imenovan za sportskog direktora ABA lige i ne može (kao i direktor lige Dubravko Kmetović), da obavlja svoju funkciju, dok su i sredstva lige  takođe u blokadi.

Milija Vojnović je kandidat za mesto sportskog direktora i kandidat za lice ovlašćeno na računu predstavništva ABA LIGE u Beogradu, čiji je račun blokiran, upravo iz razloga neuređenja opštih akata i neispunjenja odluka Skupštine od strane KK Partizan.

Zato svaki predlog koji stiže od KK Partizan nakon svega navedenog smatramo licemernim, malicioznim i nedobronamernim, jer ko može da shvati ozbiljno ljude koji bi po svom nahođenju da menjaju i da u potpunosti ignorišu odluke Skupštine ABA LIGE za koju su pozitivno glasali – TRI PUTA! i koje su pritom jednoglasno usvojene. Očigledno su to ljudi navikli da pravni akti i propisi kao i pravne odluke zvaničnih organa, u ovom slučaju Skupštine ABA LIGE, njih uopšte neobavezuju, niti ih interesuju, niti za njih važe?

Međutim, u konkretnom slučaju će ih u potpunosti obavezivati i pravno će itekako važiti i za njih, sa svim materijalno finansijskim posledicama, jer za obaveze ABA LIGE odgovaraju i svi klubovi u celosti svojom celokupnom imovinom. A ukoliko su pojedinci zloupotrebili svoj klub I njegov kapacitet i pravni okvir, odgovaraće i svojom ličnom imovinom.

Takođe, upozoravamo javnost da u ovom trenutku ne naseda na glasine o formiranju nekakve nove ABA lige koja može imati ogromne posledice po sve klubove u regionu! Upozoravamo avanturiste, nedorasle funkcijama koje obavljaju, da se nauče korporativnom, zakonitom i pravnom postupanju, da izvršavaju odluke organa privrednog društva koji se zove ABA LIGA JTD, jer će bilo kojim postupkom upravo oni prekršiti pravilo zabrane konkurencije u odnosu na ABA LIGU jtd u kojoj su članovi i snosice veoma ozbiljne pravne posledice.


Baner 4

KK Crvena zvezda mts skreće pažnju da bilo kakvo 'gašenje' lige, posebno one sa preuzetim višegodišnjim obavezama od strane sponzora, može da dovede do brojnih sudskih sporova koji bi najviše devastirali same klubove članove ABA lige jtd (koji su vlasnici lige i imaju svoja prava i obaveze), samim tim i košarku u regionu. Takođe, osim milionskih odšteta, status nove lige pred Evroligom iz koje trenutno imamo prohodnost u evro takmičenja ne bi bio definisan.

Zato kao odgovoran klub, u situaciji u kojoj su svi klubovi ABA lige (osim KK Partizan NIS) za igranje ABA lige jtd, ispunjenje svih odluka Skupštine  i postizanje vansudskog poravnanja između ABA lige i KK Crvena zvezda mts (sa ciljem da se urede osnivački akti lige koji nisu uređeni od 2015. godine i za koji su pozitivno glasali SVI KLUBOVI ČLANOVI SKUPŠTINE), apelujemo na javnost da pažljivo prati sve iznete činjenice, dalja dešavanja i eventualne negativne posledice, za koje na bilo koji način neće biti odgovorna KK Crvena zvezda mts, već isključivo KK Partizan",
stoji u saopštenju Crvene zvezde.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realni Arthur
Saturday, 12.09.2020
23:48

Dosta vise aman, jos malo izgubicete svu draz sporta i onako sa ovom pandemijom sve je bez ukusa! E Boze moj dragi, da bi mi neko rekao da cu da dozivim da slusam i čitam stvari koji gube svaki draz sporta, i u fudbalu i u kosarci ste postali dosadni, gadljivi, nepodnosljivi, a narocito ovi sa Partizanove strane koji definitivno ne mogu da se mire cinjenicom da konacno i Zvezda pocela nekad da dobije neke titule ili neke tekme! Pa ceo moj zivot pratim kosarku i fudbal, i kao okoreli Zvezdas sam uzivao i naravno patio puno puta kad je Zvezda pobedila/izgubila, ali Boze dragi, da pozovete na linč zbog van fudbalskih/kosarkih stvari, ma ovo je za svaku osudu! Umesto da se prepucavamo oko kvaliteta igraca, prelaznog roka.... itd mi se maltretiramo citajuci nebuloza kojima se ne nazire kraj! Pa skoro da nema komentare na pobede Zvezde u Gloria turniru ili Partizana protiv Kluza ili Borca iz Čacka, nego samo na prepucavanja, psovke, pretnja itd! Da li su Kicanovic, Dalipagic, Slavnic, Stojakovic, Radmanovic, Divac....... zivi, da se vrate u kosarci i da vrate sportski duh i draz, da ne slusam vise Mijailovica/Čovića ili one gadljive VVV pa i Terzica sa tim saopstenjima, pa komentarima! Poruka za vas sto trenutno vodite svetinje Zvezdu i Partizan vi gospodo ne mozete ni noge da perete Dzajicu, Bjekovicu, Sekiju, Vukoticu, Saviču, Trifunovicu zato sto ova su bili gospoda i na terenu i van njega! Zato gadite mi se vise i ako nastavite ovako, ima da vam ostanu prazne hale i stadioni, kao sto su sada sa ovom Božijom kaznom gledame letargicne slike sa terena zbog pandemije! Zato DOSTA VIŠE, jer vasim zlim srcima otrovacete i ovaj narod koji zivi kako zivi, i umesto malo da se opusti gledajuci fudbal/kosarku VI hocete i to da im oduzmete, jer ubedjen sam da svi kradete i da ni jedna strana nije nevina, mada ruku na srce trenutno ovu hajku vode uglavnom ovi sa Partizanove strane a ovi moji jedva cekaju da se pridruze hajci! Ili prestanite ili mars iz Zvezde i Partizana, jer obla kluba su postojala i postala svetski brend i pre vas! Pzdrav svim ljubiteljima sporta!

avatar
Man united
Saturday, 12.09.2020
19:20

Лимар, пошто му не полази за руком да скине Звезду са трона на терену спортским путем, решио да се инати и саботира све остале. Као мало дете.

avatar
Piksi G00L iz korner
Saturday, 12.09.2020
18:25

Covke Doktore samo jako i do kraja.

avatar
Sanchez Bakero
Saturday, 12.09.2020
14:15

Kakvi su majstori ovi iz FMP-a (ili Zvezde, odavno se više ne zna ko je tu ko). Izdali su dva ista saopštenja jedno za drugim, i oba su krajnje nerazumljiva. Naravno, nigde konkretnog odgovora na postavljena pitanja.

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Saturday, 12.09.2020
21:40

Posto ne mozete na zerenu ni u fudbalu ni u kosa4ci, pokusavate vansportskim radnjama da opstruisete druge... nadam se da ce se klubovi ABA lige ujediniti i operisati tumor koji koci celu ligu u daljem funkcionisanju

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Tuesday, 15.09.2020
20:23

Sta se palis na fudbal kad ste u poslednjih 8 prvenstvenih derbija pibedila SAMO 1 i to posle brutalne sudijske kradje kada je Benu ponisten regularan gol na 0:0... kako vi lazete sami sebe, pa to je cudo 🤣🤣🤣 da vam Terza ne poklanja kup da manje kmecite, ne bi vas bilo na fudbalskoj mapi... ali i za to resio Lalat da regulise i postavi vas gde vam mesto 🤣🤣🤣

avatar
djordja
Monday, 14.09.2020
22:26

vi nas na terenu dobijate, pogotovo u fudbalu........hahaha.....a sistem vas gura, i to sve po zakonu....hahaha Covke jest doktor al lose prevare s pozicije moci.....pozdravlja Vas Obilic

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 12.09.2020
12:55

''I FK i KK su našli jake neprijatelje i njima svesno kriju svoju nesposobnost. Ako kažeš nešto protiv (njih), onda kao šta hoćeš pa jesi li ti za FsS, fmp, sns ....

Dva dela sportskog društva koja su najsposobnija da privuku masu pretvorena u Don Kihote samo ih zeza što ne smeju da pomenu to bi im bilo idealno ali 'de 'š na gazdu im kolektivnog.''

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 12.09.2020
12:50

Kako verovati nekome ko tvrdi da fmp i radnicki basket nemaju nikakve veze? Poenta je da je Partizan uvek i poslovicno u pravu (kako u fudbalu, tako i u kosarci) i gotovo uvek usamljen u svojoj borbi, a da se ovi drugi (to nije zvezda, to su neki derivati) uvek izvuku na domacem planu. JBT!

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Saturday, 12.09.2020
21:43

Zapitas li sr nekad zasto je usamljen u borbi? Zato sto laznim ratovima pravda svoju nesposobnost... izigravajuci zrtvu, samo srozava ono sto je nekad bio...uostalom, ako vam se ne svidja, idite odakle ste dosli, pa tamo mafijajte... svakog gosta 3 dana dosta, a kamoli 75 godina...

avatar
djordja
Monday, 14.09.2020
22:29

a odakle smo to mi dosli......cast ste odavno izgubili, a ona sport cini sportom