EK - Zvezdina ''stotka'' protiv Galate, ovo su joj rivali u Top 16 fazi!

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.12.2018.
19:46
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli bez mnogo neizvesnosti trijumfovali nad Galatasarajem u Istanbulu i osigurali treće mesto u grupi na kraju prve faze takmičenja u Evrokupu. Sad je jasno i ko će im biti rivali u Top 16 fazi.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Šest pobeda i četiri poraza - to je učinak Crvene zvezde u Grupi A Evrokupa, dovoljan za osvajanje trećeg mesta koje vodi u Top 16 fazu takmičenja.

U poslednjem, desetom kolu Grupe A, Zvezda je večeras kao gost savladala ekipu Galarasaraja u Istanbulu rezultatom 100-83 i tako je prikovala za poslednje mesto na tabeli.

Ovakav epilog znači da će se ekipa Milana Tomića u Top 16 fazi takmičiti u Grupi G, sa ekipama Valensije, Unikahe, a četvrti učesnik biće Limož ili Tofaš, saznaćemo kasnije večeras.

Kada je u pitanju večerašnja utakmica, Galatasaraj je samo tokom prve četvrtine bio nešto bolji rival. Najdžel Hejs je pravio dosta problema Zvezdinoj odbrani koja nije dobro funkcionisala, o čemu svedoči i 26 primljenih poena tokom prvog kvartala.

Bilo je 26:22 za Galatu posle prvih 10 minuta, a onda Nenadić i Cirbes režiraju seriju Zvezde od 8:0, posle čega su crveno-beli preuzeli kontrolu dešavanja na terenu i lagano uvećavali svoju prednost.

Simanić i Beron bili su posebno raspoloženi za igru, trojkama u rešetali koš domaćina i na poluvremenu Zvezda je imala ''plus sedam'' - 49:42.

Drugo poluvreme bilo je samo nastavak onoga što je viđeno tokom drugog kvartala. Simaniću i Beronu su se po poenterskom učinku pridružili i Regland i Perperoglu, s tim da je Zvezdin plejmejker briljirao i kada su u pitanju asistencije.

Na kraju ubedljiva pobeda Zvezde, Bili Beron je bio najefikasniji sa 20 poena (trojke 5/6), Boriša Simanić se zaustavio na 17 (trojke 5/8), a Džo Reglend je imao ''dabl-dabl'' učinak - 18 poena i 12 asistencija. Dvocifren je bio i Stratos Perperoglu sa 10 postignutih poena.

Ubedljivo najbolji u poraženoj ekipi bio je Najdžel Hejs sa 30 poena (trojke 4/5)
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke