EK - 'Zvezdaši' rešavali u Ulmu, Simon izašao kao pobednik

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 01.11.2017.
22:18
Izvor: Sportske.net

Više nego zanimljiva završnica meča u Ulmu, u glavnim ulogama momci koji su na kratko delili svlačionicu Crvene zvezde.

basket.fc-zenit.ru/Viktoria Lamzina
basket.fc-zenit.ru/Viktoria Lamzina

Povezane vesti

Košarkaši Zenita upisali su drugu pobedu u grupnoj fazi Evrokupa i to zahvaljujući bivšem kapitenu Crvene zvezde mt:s Marku Simonoviću.

Klub iz Sankt Petersburga slavio je na gostovanju Ulmu rezultatom 95:93 (24:22, 18:22, 31:21, 22:28) i to zahvaljujući blokadi Marka Simonovića u poslednjoj sekundi.

Utakmicu punu obrta obeležili su bivši igrači Crvene zvezde mt:s Rajan Tompson i Marko Simonović, a na kraju je reprezentativac Srbije izrastao u junaka.

Momak koji se u jesen 2015. godine nije proslavio u dresu Crvene zvezde mt:s večeras je postigao 28 poena i zabeležio 8 skokova u porazu Ulma, a njegov bivši saigrač uspeo je da ga spreči da nemački sastav odvede do produžetka.

Tompson je u poslednjem napadu promašio šut za dva, a od popravnog je "popio" blokadu od strane Marka Simonovića koji je odmah zatim defanzivnim skokom stavio tačku na pobedu Zenita.

Marko Simonović je osim ove odlučujuće blokade upisao 17 poena (5/6 za dva) i 5 skokova, a bolji učinak od njega u pobedničkom sastavu ostvario je samo Demont Harper (23 pts, 5 sk).

Nakon duela u Ulmu obe ekipe imaju polovčan skor u Evrokupu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke