EK - Zvezda u Top 16!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 12.12.2018.
21:50
Izvor: Sportske.net

Monako pobedom obezbedio prolazak Crvenoj zvezdi u narednu rundu Evrokupa.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde večeras su ubedljivo savladali Brešu i nakon devet kola imaju učinak 5-4.

Za prolazak u narednu rundu, kolo pre kraja prve faze, bio im je potreban trijumf Monaka protiv Galatasaraja, a sada se i to desilo.

"Kneževi" su slavili protiv ekipe iz Istanbula sa 76:71 i tako overili prvu poziciju u grupi.

Tesno je bilo u prvih 20 minuta, Monako je dobio prvi kvartal sa 15:14, do kraja drugog su samo uspeli da povećaju prednost na dva poena (39:37).

Francuski klub u trećem kvartalu stiče ogromnu prednost, ostavili su Galatu na samo devet poena i na poslednji odmor otišli sa 17 poena viška.

Ipak, Galata se nije predavala, odličnom igrom u odlučujućoj deonici su prišli rivalu na samo tri poena zaostatka na manje od minut do kraja. A onda, nakon trojke Herisona dolaze i na dva poena minusa na samo 26 sekundi do kraja.

Ušlo se u penal završnicu, gde je na sreću po "crveno-bele" Monako bio skoncentrisaniji, pa su Francuzi naneli šesti poraz ekipi Galatasaraja i tako omogućili Zvezdi prolazak u narednu rundu.

Jan Hamer i Elmedin Kikanović su predvodili pobednički sastav sa po 14 poena, 13 je dodao Lakom, dok je dvocifren sa 11 poena bio i Derik Nidam.

Kod Galatasaraja po 18 poena Vebstera i Herisona, 14 je dodao Hejs, dok je 10 uz 13 skokova upisao Zek Ogasti.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Vlada Jovanović je upisao svoj prvi trijumf na klupi Lokomotive Kubanj iz Krasnodara, slavili su "Lokosi" na svom parketu protiv Cedevite sa 80:76.

Lokomotiva je bila daleko bolji rival u prvom poluvremenu, ali je Cedevita uspela da se vrati u meč u nastavku, bilo je neizvesno do kraja, ali su "Lokosi" uspevali da održe prednost, te su na kraju i slavili.

Istakao se Mateuš Ponitka sa 17 poena i osam skokova, pratili su ga Meklin i Dorel Rajt sa po 11 poena, dok je 10 uz osam skokova dodao Džahuan Džonson.

Cedevitu su predvodili plejmejkeri Džejkob Pulen (21p) i Džastin Kobs (20p), dok je dvocifren sa 10 poena bio i Eldžin Kuk.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


U derbiju kola Uniks je slavio na svom parketu protiv Unikahe sa 87:84.

Tesno je bilo tokom čitavog susreta, ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je domaćin bio skoncentrisaniji u završnici, te je upisao i osmi trijumf ove sezone.

Istakao se Erik Mekolum sa 21 poenom, pratili su ga Pjerija Henri sa 19 i osam asistencija, 14 je dodao Džamar Smit, po 10 su upisali Ndur i Karmajkl.

U ekipi Unikahe 22 poena Šermadinija, 16 je dodao Vilčer, dok se na 11 zaustavio Fernandez. Dragan Milosavljević samo dva poena ali i pet skokova.

Mornar je doživeo novi poraz, u Baru je slavio Frankufrt sa 83:87.

Gosti su se u trećoj deonici odlepili, zadržali su prednost u odlučujućoj deonici i zasluženo slavili.

Skajlajnerse je predvodio Erik Marfi sa 19 poena, pratili su ga Robertson sa 16 i Haf sa 13 poena.

Kod Mornara 15 poena Volera, 13 je dodao novajlija Malkom Grent.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Turk Telekom je ostvario trijumf nad Trentom u okviru grupe u kojoj se nalazi Partizan, te sada "crno-beli" u poslednjem kolu odlučuju o svojoj sudbini.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke