EK - Živi nada Partizana, Janković promašio premiju!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 22.01.2019.
20:59
Izvor: Sportske.net

Pobeda crno-belih, a moglo je mnogo bolje! Stefan Janković na kraju promašio zicer za trijumf koji bi Partizanu obezbedio prednost u međusobnom duelu sa Monakom.

eurocupbasketball.com/Monaco
eurocupbasketball.com/Monaco

Povezane vesti

Košarkaši Partizana vratili su "brejk" Monaku, ali nisu savladali francuski tim sa većom razlikom od one kojom su izgubili u Beogradu.

Košarkaški klub Partizan NIS savladao je Monako 71:68 (23:17, 15:24, 15:11, 18:16) ali ostaje žal što crno-beli nisu zadržali prednost koja bi značila bolji međusobni odnos u dvomeču sa francuskim timom.

Serijom 9:0 otvorili su izabranici Andree Trinkijerija večerašnji meč u Kneževini, a vrlo brzo stigli su i do dvocifrene prednosti koju nažalost nisu zadržali do odlaska na prvu pauzu.

U drugoj četvrtini dogodio se veliki pad u igri crno-belih, pa je Monako predvođen Polom Lakombom istopio minus i preuzeo vođstvo do odlaska na poluvreme.

Drugo poluvreme odigrano je na mali broj poena, a u takvoj konstelaciji stvari više umeća i sreće imali su igrači Partizana.

Tokom trećeg perioda Partizan se rezultatski potpuno vratio u igru i pred početak odlučujuće deonice imao "pola koša" prednosti.

Kako je vreme odmicalo crno-beli su uvećavali prednost. Aleks Renfro je "izašao iz kanala" i odveo crno-bele na +9, ali je prazan hod u samoj završnici skupo koštao Partizan.

Umesto da odu na dvocifrenu prednost i time osiguraju brejk uz veću razliku od one kojom su izgubili meč u Beogradu, košarkaši Partizana doveli su čak i pobedu u pitanje.

Pet sekundi pre kraja Bandža Si pravi faul pri šutu za tri poena i to Sergiju Gladiru donosi tri slobodna bacanja koja ovaj koristi (71:68).

Andrea Trinkijeri je zvao tajm-aut, spremio akciju iz koje bi Partizan eventualno stigao do pobede sa razlikom većom od četiri poena. Sve se uz malo sreće otvorilo crno-belima, Stefan Janković je ostao sam pod obručem ali je promašio čist zicer pa je Monako na kraju sačuvao prednost u međusobnom okršaju. Prošlonedeljni duel u Beogradu Monako je dobio rezultatom 72:68.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Aleks Renfro sa 20 poena (1/5 za dva, 4/11 za tri), 6 skokova i 5 asistencija, a pratili su ga Vanja Marinković (13 pts, 7 sk) i Đorđe Gagić (10 pts, 9 sk).

Na drugoj strani dominirao je Pol Lakomb sa 23 poena, 7 skokova i 3 asistencije, a po 10 poena postigli su Derik Nidam (4 sk, 2 as) i Elmedin Kikanović (5 as).

U sledećem kolu Partizan dočekuje Ritas, a Monako ekipu Albe iz Berlina.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
petar000
Tuesday, 22.01.2019
22:05

Zasto nada? Partizan ima realne sanse da prodje. rekoh ja da ih dobijamo tamo lagano. I u Beogradu bi ih zgazili da nije bilo tragicne igre u tri cetvrtine. Partizan dobija obe do kraja i ide kao prvi iz grupe, ostali neka se rasporede kako im volja. Monako poslednje kolo nema sanse da dobije u Litvaniji. Po meni su oni najslabija ekipa u grupi koja je dobila nas spletom okolnosti i dobila Ritas a da ni samo ne znaju kako su to uspeli. Takodje mi nikako nije jasno kako su i nas i Zvezdu tukli u BG.

avatar
Silent
Tuesday, 22.01.2019
23:39

Obe ce izgubiti

avatar
paok
Wednesday, 23.01.2019
07:18

Nek si ti na svakoj nasoj vesti. Bitno da ce te vi pobediti sve do kraja.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 22.01.2019
22:02

Sad da zalimo sto ih nismo dobili vise od 4 razlike je malo glupo, a svi znamo da su nas prosle nedelje u prve 3/4 "ponizavali". Bitna pobeda, idemo dalje. Najverovatnije cemo biti drugi u grupi posle ovog kola (valjda Ritas nece prosuti 18 razlike sa poluvremena).

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 22.01.2019
22:01

I danas lep dan.