EK - Zenit u seriji, Simon dvocifren

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.11.2017.
20:32
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Zenita iz Sankt Peterburga upisali su treći vezani trijumf u grupnoj fazi Evrokupa. Srpski internacionalac Marko Simonović dvocifren u pobedi nad Gran Kanarijom.

basket.fc-zenit.ru/Viktoria Lamzina
basket.fc-zenit.ru/Viktoria Lamzina

Povezane vesti

Prva utakmica šestog kola grupne faze Evrokupa odigrana je večeras u Sankt Peterburgu gde je ekipa Zenita ugostila špansku Gran Kanariju.

Domaći su slavili rezultatom 90:85 (25:15, 21:27, 19:19, 25:24) i tako vezali treću uzastopnu pobedu, a četvrtu kada se računa učinak od početka takmičenja.

Najveći teret u pobedničkom sastavu večeras su izneli Skoti Rejnolds i Sergej Karasev. Njih dvojica su postigli po 21 poen i upisali po 6 asistencija, a Karasev je zabeležio i 6 skokova.

Srpski internacionalac Marko Simonović na parketu je proveo 32 minuta. Za to vreme Simon je postigao 10 poena (4/5 za dva, 0/5 za tri) i svrstao se među petoricu igrača Zenita koji su ostvarili dvocifren poenterski učinak.

U poraženom sastavu izdvojio se Šakil Mekisik sa 16 poena, 3 skoka i 3 asistencije.

Zenit posle šest mečeva zauzima prvo mesto na tabeli Grupe D sa skorom 4-2, dok Gran Kanarija ima polovičan skor i zauzima drugo mesto.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke