EK - Zenit poslednji četvrtfinalista, ovo su parovi

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 07.02.2018.
23:50
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Zenita savladali su Torino u gostima i overili plasman u četvrtfinale Evrokupa.

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

Treću sezonu za redom košarkaški klub Zenit igraće u četvrtfinalu drugog po kvalitetu evropskog takmičenja. Klub iz Sankt Petersburga overio je večeras plasman u plej-of Evrokupa trijumfom na gostovanju Torinu.

Zenitu je za plasman u četvrtfinale bio dovoljan i poraz sa manje od 11 poena razlike ali je tim Vasilija Karaseva slavio rezultatom 87:73 (18:22, 18:25, 29:9, 22:17) nakon preokreta u drugom poluvremenu.

Domaćin je na poluvremenu imao aktivan rezultat ali je Zenit u trećem kvartalu zatvorio prilaze svom košu i spustio Torino na samo devet poena čime je pitanje konačnog plasmana u Grupi F bilo rešeno.

Marko Simonović imao je prilično dobro veče pošto je za 30 minuta na parketu postigao 14 poena (2/3 za dva, 3/9 za tri), upisao 4 skoka i zabeležio 3 asistencije. Bolji učinak od Simona u pobedničkom sastavu imao je samo Sergej Karasev (17 pts, 3 sk, 3 as).

U poraženom sastavu dominirali su Diante Geret sa 21 poenom i 5 skokova, odnosno Lamar Paterson sa 17 poena i 6 skokova.

Gran Kanarija je u utakmici bez rezultatskog značaja kao domaćin savladala Darušafaku rezultatom 78:70. Turski sastav pretrpeo je prvi poraz u Top 16 fazi što znači da je samo Lokomotiva Kubanj uspela da završi ovu rundu takmičenja sa maksimalnim učinkom.

Četvrtfinalne parove čine:
Darušafaka (TUR) - Budućnost Voli (MNE)
Bajern Minhen (GER) - Uniks (RUS)
Lokomotiva Kubanj (RUS) - Gran Kanarija (ESP)
Ređo Emilija (ITA) - Zenit (RUS)

Četvrtfinalne serije igraju se na dve dobijene utakmie. Prvi mečevi na programu su 28. februara, a revanši 3. marta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke