EK - "Večiti" počinju borbu za četvrtfinale

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 02.01.2019.
10:43
Izvor: Sportske.net

Oba srpska predstavnika u Evrokupu obezbedila su plasman u Top 16 fazu koja startuje večeras. Partizan traži "brejk" u Vilnjusu, Zvezda brani domaći teren.

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

Tek što smo zakoračili u 2019. godinu imaćemo prilike da u istom danu uživamo u mečevima Partizana i Crvene zvezde u Evrokupu.

Večeras startuje Top 16 faza Evrokupa, a prvi će na teren izabranici Andree Trinkijerija koji na startu takmičenja u Grupi E gostuju Ritasu u Vilnjusu.

Crno-beli su stigli do plasmana u Top 16 zahvaljujući pobedama ostvarenim u poslednja dva kola prve faze takmičenja, a sada ih čekaju još veći izazovi.

Ritas je kao četvrti iz Grupe D prošao dalje, a pet trijumfa u grupi sa Uniksom, Unikahom Frankfurtom, Mornarom i Torinom ukazuju na to da se ne radi o naivnoj ekipi.

Najjače karike u ekipi Dainiusa Adomatisa jesu Amerikanci Denis Sili i Dominik Saton. Bivši košarkaš kragujevačkog Radničkog poznatiji kao Di-Džej Sili beleži prosek od 11,8 poena i 3,5 asistencija po utakmici u Evrokupu, dok Dominik Saton ima prosek od 11,2 poena i 5,2 skoka po meču. U fokusu je i mladi centar Martinas Ehodas koji uz pomenutu dvojicu daje najveći doprinos u igri Ritasa.

Crno-beli u Litvaniji neće moći da računaju na novajliju Nikolu Jankovića i povređenog Amara Gegića, ali će biti jači za Aleksa Renfroa koji je nedavno stigao iz Manrese.

Utakmica u "Simens Areni" u Vilnjusu počinje u 18 časova. Direktan prenos obezbeđen je na prvom programu televizije Sport klub.

Evrokup Grupa G
eurocupbasketball.com

Dva sata kasnije u Beogradu počinje utakmica 1. kola Top 16 faze u Grupi G u kojoj će se sastati Crvena zvezda mt:s i francuski Limož.

Bivši šampion Evrope ne bi trebalo da predstavlja preveliki zalogaj za zahuktali tim Milana Tomića koji je pred novogodišnju noć "počistio" evroligaša iz Podgorice u derbiju 13. kola ABA lige.

Crvena zvezda mt:s imala je krizni period u grupnoj fazi Evrokupa, ali je načelno pokazala da spada među favorite za najviši plasman u ovom takmičenju.

Francuski Limož plasirao se u Top 16 kao četvrti tim na tabeli Grupe B u kojoj su još igrali Lokomotiva Kubanj, ALBA iz Berlina, Cedevita, Tofaš iz Burse i Arka Gdinnja.

Najvažnije karike ekipe koju sa klupe vodi Fransoa Perone jesu Francuzi Aksel Butei i Vilijem Hauard. Za Limož igra i bivši košarkaš Partizana Samardo Samjuels koji je u Evrokupu do sada beležio prosek od 11,7 poena i 5,1 skokova.

Utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" počinje u 20 časova. Direktan prenos obezbeđen je na prvom programu televizije Sport klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke