EK - Veče uspona i padova, Partizan se oprostio ubedljivim porazom

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 05.02.2019.
22:34
Izvor: Sportske.net

Porazom na gostovanju Albi košarkaši Partizana oprostili su se od ovosezonskog izdanja Evrokupa.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan NIS doživeo je četvrti poraz u Top 16 fazi Evrokupa i na taj način završio sa takmičenjem u Evropi za ovu sezonu.

Alba je večeras u Berlinu savladala Partizan rezultatom 97:74 (18:23, 29:11, 19:19, 31:21) u okviru 6. kola Grupe E.

Beogradski crno-beli imali su veče puno uspona i padova, a na kraju su svojim greškama omogućili rivalu da zabeleži pobedu.

Gosti su utakmicu otvorili serijom trojki i može se reći da je do kraja prvog kvartala sve dosta dobro funkcionisalo. Raspoloženi Aleks Renfro bio je najzapaženiji u prvih deset minuta protiv bivšeg kluba, a onda je došlo do velikog pada sredinom druge četvrtine.

Partizan je pet minuta pre odlaska na odmor imao četiri poena prednosti 30:26, a zatim je Alba napravila neverovatnu seriju 21:4 zahvaljujući odličnom šutu za tri poena i velikom broju grešaka koje su crno-beli pravili iz napada u napad.

Tokom trećeg kvartala Partizan je uspeo da se konsoliduje i da na temelju dobre odbrane smanji zaostatak na samo dva poena (53:51). Usledio je novi pad u igri praćen velikim brojem grešaka i do kraja treće četvrtine Alba je ponovo stigla do dvocifrene prednosti (66:53).

U istom maniru Partizan je odigrao i poslednju deonicu. Najpre je uhvaćen priključak i zaostatak smanjen na pristojnih pet poena (66:61), da bi potom domaćin krenuo sa "pumpanjem razlike" i na kraju meč završio sa +23!

Crno-beli su večeras izgubili 19 lopti i to je statistički podatak koji ne bi smeo da se toleriše čak i kada se ima u vidu da se radilo o rezultatski nevažnoj utakmici.

U ekipi Andree Trinkijerija najefikasniji je bio Vanja Marinković sa 18 poena (4/9 za tri), dvocifren poenterski učinak ostvarili su još samo Džok Lendejl (11 pts, 6 sk) i Aleksej Nikolić (10 pts, 3 sk).

Partizan je tako takmičenje u Top 16 fazi Evrokupa završio sa skorom 2-4, dok Alba kao prvoplasirana sa pet pobeda ide u četvrtfinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
UGASICE SE partizai
Wednesday, 06.02.2019
00:10

Kako vas nije sramota,da protiv maksimalno netalentovane nacije i kluba za koga niko nije cuo van Berlina do pre 10 godina gubite 200 razlike. Ne sramotite nam drzavu vise,igrajte opet onaj kup koji niko ne prati,bar da vas niko ne gleda.