EK - Trijumf Zenita, Simonu prijala Cedevita

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 09.01.2019.
20:33
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Zenita upisali su prvi trijumf u Top 16 fazi Evrokupa, a srpski reprezentativac Marko Simonović bio je posebno raspoložen protiv Cedevite.

basket.fc-zenit.ru/Viktoria Lamzina
basket.fc-zenit.ru/Viktoria Lamzina

Povezane vesti

Prvi meč današnjeg programa drugog kola Top 16 faze Evrokupa odigran je u Sankt Peterburgu gde je ekipa Zenita ugostila zagrebačku Cedevitu.

Učesnik regionalne VTB lige savladao je "Vitamine" rezultatom 98:84 (20:26, 28:18, 22:18, 28:22) i tako stigao do prvog trijumfa u Grupi H.

Cedevita je u prvih dvanaest minuta držala rezultatsku prednost, ali je Zenit do odlaska na veliki odmor napravio preokret.

Utakmica se lomila u trećoj četvrtini u kojoj je domaćin stigao do 13 poena prednosti i nakon toga gosti nisu uspeli da se vrate u život.

Na startu poslednjeg kvartala Zenit vraća dvocifrenu prednost i do kraja je ne ispušta, a imao je maksimalnih +19 tokom četvrte četvrtine.

Domaće su do prvog trijumfa u Top 16 fazi vodili Sergej Karasjov sa 19 poena, 3 asistencije i 2 skoka i Marko Simonović koji je ubacio 18 poena (3/8 za dva, 4/8 za tri) i zabeležio 4 skoka.

U ekipi Slavena Rimca trojica sa dvocifrenim poenterskim učinkom. Džejkob Pulen postigao je 18 poena i zabeležio 3 asistencije, a pratili su ga Džastin Kobs (16 pts, 4 sk, 9 as) i Edo Murić (13 pts, 4 sk).

Zenit u narednom kolu dočekuje Andoru, dok Cedevitu čeka još jedno teško gostovanje ekipi Uniksa u Kazanju.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke