EK - Težak poraz Zvezde, Monako vratio "brejk" i preuzeo prvo mesto!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.11.2018.
20:49
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mt:s doživeli su drugi uzastopni poraz u Evrokupu. Monako preuzeo lidersku poziciju u Grupi A nakon ubedljive pobede u Beogradu.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije prepustio je ekipi Monaka lidersku poziciju u Grupi A, pošto je večeras u okviru 7. kola Evrokupa doživeo ubedljiv poraz od francuskog sastava.

Monako je vratio "brejk" i pobedom rezultatom 91:75 (29:29, 15:16, 32:17, 15:13) zaseo na čelo tabele sa pobedom više i boljim međusobnim skorom u duelima sa Zvezdom.

Ekipa Milana Tomića skupo je platila ogroman pad u igri koji je doživela u trećem kvartalu, kada je ekipa Monaka ubacila 32 poena.

Treba reći i to da je sudijski kriterijum bio više nego specifičan, ali pojedine diskutabilne odluke arbitara ne smeju da predstavljaju izgovor za slabo izdanje domaćeg tima.

Bivši košarkaš Mornara Derek Nidam ubacio je 21 poen i upisao 5 asistencija za goste, a pratili su ga Elmedin Kikanović (17 pts, 3 sk, 2 as), Pol Lakomb (16 pts, 6 sk, 6 as) i Jakuba Utara (16 pts, 2 sk, 3 as).

U ekipi Crvene zvezde mt:s dvojica igrača sa dvocifrenim poenterskim učinkom. Džo Reglend je ubacio 12 poena i upisao 7 asistencija, a Bili Beron je meč završio sa 14 poena.

Večerašnji poraz bio je treći koji su košarkaši Crvene zvezde mt:s doživeli u Evrokupu na poslednje četiri utakmice i zbog toga će naredna utakmica u Andori imati veliki značaj.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Znajsha
Thursday, 15.11.2018
00:34

Povratak u realnost

avatar
ISTINA BOLI
Wednesday, 14.11.2018
23:50

Nisam stigao da odgledam prvo poluvreme i jos reko super,taman da bude zanimljivo drugo,kad ono bruka. Kosarka je tolikoooooo jednostavan sport,kada imas trenera da nacrta sta treba i igrace to da izvrse na terenu. Pazi,krenes u pozicioni napad,centar (a imamo 2 prejaka centra) se namesti pod kosem i ides loptu na njega,ako ga udvajaju ili je njihova trojka/cetvorka blizu njega,onda je logicno da imas negde visak i odatle probas ulaz ili sut za 3,eto ti je sve,uz naravno logicna resenja,ako ce te faulirati,na parketu su najbolji suteri i lopta ide kod najboljeg izvodjaca. Imas Berona i Dobrica,njih dvojicu ako ostave same,sutirace za 3 60% i mi za celu utakmicu njih ne ostavimo same 2x,grik frik od 100 ljeta se tako i krece,razumem,naravno da ti posle titula u EL,posle igranja za mozda i najbolji kosarkaski klub van Amerike,dolazak u ABA ligu i igranje Evrokupa ne predstavlja nista bitno,ali zasto si onda i dolazio? Ne znam,fali rezervni plej,ali pre svega,fali taktika,ne mozes improvizovati 80% napada,to jednostavno ne ide!

avatar
petar000
Wednesday, 14.11.2018
22:43

Posle prve utakmice sa Monakom Tomic izjavi kako je ekipa tek na 50%. Zanima me na kojem je procentu trenutno? Generalno, snaga ekipe, narocito nasih koje mnogo menjaju igrace ne moze se oceniti dok ne prodje bar dva meseca od takmicenja i dok se vecina ekipa u takmicenju ne stabilizuje. Te dobre igre na pripremama i na pocetku sezone ne moraju nista da znace, bile dobre, ili lose. Zvezda je u prvih mesec dana ubacivala sve sto uputi prema kosu. A on je lik izjavio u kakvoj su formi, a da 90% igraca koje vodi nije video ni na tv, a ne da zna sta i koliko mogu. Realno je da stariji igraci u Zvezdi (kojih ima) malo padaju sa formom. Pa nerealno je da Faje i Perperoglu igraju celu sezonu kao da su stigli iz prve petorke Golden Stejta. Setite se samo pocetka sezone u prethodne dve Bjelice i njegovih kasnijih igara, pa ce vam bitti jasno o cemu pisem. Takodje i Antica sa pocetka i kraja sezone. Po meni Zvezda je ovu sezonu mogla da iskoristi da igra sa svojim igracima i da oni budu potpomognuti sa eventualno dva stranca na bekapu, mislim da bi i navijaci imali razumevanja, a siguran sam da ne bi bili ni malo slabiji zbog toga. Ja npr ne mogu da prezalim sto jedan igrac kao Nenadic ne igra u Partizanu, a u Zvezdi nije dovoljno dobar ni vodu na tajm autu da dodaje. Generalno, mislim da Zvezda previse ceka sa ubacivanjem mladih u vatru. U sustini me ne zanima, ovo je samo realno zapazanje.

avatar
Emperador(2018)
Wednesday, 14.11.2018
22:27

Nikad jaci monako

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 14.11.2018
22:12

Kako to da samo za ovu utakmicu pisete o sudijskom kriterijumu? Znam da je to retoricko pitanje, ali, rekoh, mozda i nije lose da vam ga ipak postavim.

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 14.11.2018
22:09

Najgora treca cetvrtina u istoriji kosarke.

avatar
Consigliere 1927
Wednesday, 14.11.2018
22:08

Jasno je da je sudjenje bilo lose, ali jos jasnije je da smo utakmicu odigrali sramotno... Ja stvarno ne znam cemu se nadamo mi ove sezone, trenutno ne mozemo da se sastavimo vec jedno mesec dana mozda i jace...

avatar
DekiStankovic5
Wednesday, 14.11.2018
22:01

Krenuli smo da posrcemo a ocigledno da Tomic ne zna kako da nas izvuce,posto nikako ne mogu da razumem njegovo konstatno forsiranje 6 do 7 igraca koji kad krenu da grese idu iz krajnosti u krajnost,kao da su se skupili sa ulice,I onda nas trener ceka da gubimo sa 20 razlike pa uvodi Davidovca,Ristica,Simanica,nema sta jako pametno,I sta onda ti momci mogu da urade,aposlutno nista,neshvatljive stvari.Bitno da ste poletali kako sve osvajamo posle 6 utakmica,tesko da cemo bilo sta da osvojimo ako se nastavi ova filozofija trenera,mi smo sad samo malo manje gori od Partizana,a nekim navijacima je bitno da oni gube a mi kako bude,a sezona je jako duga svasta ce se tu izdesavati,Cedevita se polako vraca,Buducnost takodje,iako smatram da oni nece uzeti nista ove godine,ali mi kako igramo nismo ni blizu favorita za neko osvajanje bilo cega.Nadam se da gresim,ali mora da se promeni dosta toga,da vise igraju Davidovac,Simanic,Radanov I Dobric,Ristic,a ne samo onih 6,7 igraca kojih konstatno rotira.Plus jos jedan plej,bez toga nema nista od nas.

avatar
poljskikupanjac
Wednesday, 14.11.2018
21:54

losa selekcija igraca,nemamo igraca koji ce da povuce da prodje ni jedan ne zna da vodi loptu osim pleja , rezervni plej ne postoji , u odbrani smo spori kao puzevi , a najgore sto srce ne postoji , penzos peperoglu moze samo ledjima, Odzu svaka lopta kao vruc krompir, morali smo dovedti igraca poput Nidama i Pulena ali ne nisu oni dobri za nas

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 14.11.2018
23:37

Peperoglu ima najveću penziju u Srbiji...ahahahaha

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 14.11.2018
21:53

Kažu derbi kola....ahahahaha

avatar
deki trbic
Wednesday, 14.11.2018
21:52

Citam kako se navijaci zvezde fmp-a ili kako vec da ih nazovem smeju tudjoj nesreci oni debelo porazeni od Monaka, a on se ne moze sa Zenitom porediti i to u gostima.

avatar
NemanjaVidic No1.
Wednesday, 14.11.2018
22:18

kako se vec nazovu?pa normalno da ne znas kad nemas cime da razmisljas,imbecilu ograniceni

avatar
MilošPB
Wednesday, 14.11.2018
23:00

Kao i pozicija i šanse za dalje takmičenje. Još pure momci, da bi mogli pisati o Zvezdi

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 14.11.2018
21:51

Na kraj sto sam ranije pricao, dolazi polako sve na svoje. Partizanu i Zvezdi se igra zasniva na isti princip, zavisis od jednog igraca, mi od Radeta, oni od Dzoa.

avatar
DekiStankovic5
Wednesday, 14.11.2018
22:18

Jes bogami tako za sad.

avatar
Dača
Wednesday, 14.11.2018
23:47

Partizan je danas igrao bez Zagorca i bio blizu pobede i to na gostujućem terenu. Samo kažem.