EK - Težak poraz Budućnosti, Zenit izgubio drugu u nizu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.12.2017.
22:40
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Budućnosti pretrpeli su četvrti poraz u grupnoj fazi Evrokupa. Na otvaranju 8. kola šampion Crne Gore doživeo težak poraz u Istanbulu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Prva utakmica 8. kola Evrokupa odigrana je u dvorani "Abdi Ipekči" u Istanbulu gde je ekipa Galatasaraja odmerila snage sa podgoričnom Budućnosti.

Gosti su ušli u meč kao drugoplasirana ekipa na tabeli Grupe B ali im sada to drugo mesto "visi", pošto su u Istanbulu pretrpeli ubedljiv poraz.

Galatasaraj je savladao Budućnost Voli rezultatom 82:61 (22:14, 19:20, 23:11, 18:16) tako da će u slučaju istog broja pobeda i poraza na kraju grupne faze takmičenja biti u prednosti u odnosu na večerašnjeg rivala.

Podgoričani su u prvoj utakmici slavili sa 9 poena razlike (87:78), a dva kola pre kraja imaju pobedu više od Galatasaraja i već u narednom kolu čeka ih gostovanje minhenskom Bajernu.

Galatu je večeras do pobede predvodio Dvajt Hardi sa 22 poena (6/7 za tri), a po 14 poena postigli su Skoti Hopson i Džordan Tejlor.

U poraženom sastavu samo su dvojica igrača ostvarila dvocifren poenterski učinak. Aleksa Ilić je predvodio Budućnost sa 13 poena i 8 skokova, a pratio ga je Kajl Gibson sa 10 poena.

Zenit je večeras u Grupi D pretrpeo drugi uzastopni poraz. Nakon ubedljivog poraza na gostovanju Trentu ekipa Zenita je večeras kao domaćin izgubila od Asvela rezultatom 92:89.

Naš Marko Simonović postigao je 11 poena (4/4 za dva, 1/3 za tri) i ostvario 2 skoka u porazu svog tima, a goste je do pobede predvodio Džastin Harper sa 18 poena.

Klub iz Sankt Peterburga pao je na drugo mesto na tabeli Grupe D sa skorom 4-4, a novi lider je Asvel koji ima pobedu više.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RUSKI CAR
Wednesday, 13.12.2017
00:13

U ovakvim utakmicama se vidi da Budućnost i Cedevita nisu dorasli Zvezdi. Titula ostaje na Malom Kalemegdanu!