EK - 'Stotka' u Beogradu, tek sad boli poraz od Limoža!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 05.02.2019.
20:28
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mt:s pobedom su okončali takmičenje u Top 16 fazi Evrokupa, a tek nakon večerašnje utakmice na težini dobija poraz od Limoža.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije "spustio je zavesu" na takmičenje u Evrokupu za sezonu 2018/19.

Košarkaši Crvene zvezde mt:s savladali su Unikahu rezultatom 105:89 (26:27, 31:14, 24:24, 24:24) u okviru 6. kola Top 16 faze Evrokupa i takmičenje završili na trećem mestu na tabeli Grupe G.


Večerašnji duel u hali "Aleksandar Nikolić" nije imao rezultatski značaj, pošto je u pretposlednjem kolu viđen scenario koji je odgovarao španskim timovima.

Crvena zvezda mt:s je usled poraza od Limoža ostala bez šansi za plasman u četvrtfinale. Da je bilo drugačije, večerašnji meč bi imao potpuno drugačiju dimenziju i dve ekipe igrale bi za plasman u Top 8.

Lišeni pritiska gosti su bolje otvorili večerašnji meč. Zvezda se brzo konsolidovala, a druga deonica odredila je dalji tok susreta.

"Klupa" je dala ogroman doprinos, pre svih Nemanja Nenadić i Dejan Davidovac koji su do poluvremena zajedno ubacili 20 poena za domaće.

Zvezda je drugu četvrtinu dobila sa 17 poena razlike i taj kapital jednostavno nije mogla da izgubi iako je na startu poslednjeg kvartala Unikaha prišla na -7 (86:79) i imala otvoren šut za tri poena preko Dragana Milosavljevića.

Nakon promašaja bivšeg kapitena Partizana prednost domaćih ponovo je počela da raste, pa je na kraju u hali "Aleksandar Nikolić" pukla "stotka" za oproštaj Crvene zvezde u velikom stilu.

Najefikasniji u timu Milana Tomića bio je Džo Reglend sa 17 poena i 7 asistencija, ali su Nemanja Nenadić (13 pts, 3 as) i Dejan Davidovac (16 šts, 3 as) svojim partijama oduševili malobrojne navijače.

Pomenuti tandem uputio je 11 šuteva iz igre, a samo je jedan šut Dejana Davidovca za dva bio neprecizan. Stratos Perperoglu ubacio je 13 poena i zabeležio 5 skokova.

Na drugoj strani 18 poena Kajla Viltdžera i četiri manje Haimea Fernandesa. Dragan Milosavljević je meč završio sa 9 poena i 4 skoka.

Zvezda je takmičenje u Top 16 fazi završila sa skorom 2-4 i ostaje veliki žal što nije ostvarena pobeda nad Limožom jer bi u tom slučaju večerašnji trijumf crveno-belima doneo plasman u četvrtfinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Tuesday, 05.02.2019
22:35

Ко нам је крив?...Уместо рутине у последњој четвртини, аматерски пораз од Лиможа...

avatar
realni navijac
Tuesday, 05.02.2019
22:11

Pitanje je da li bi Unikaha igrala ovako ležerno da im je trabao prolaz.