EK: Srpsko veče, pobede upisali Bilbao, Lokomotiva, Budućnost i Bajern

Autor: Nikola Miloradović
sreda 11.10.2017.
20:52
Izvor: Sportske.net

U okviru prve runde Evrokupa, kompletirano je pet mečeva iz večerašnjeg programa, istakli se srpski košarkaši.

screenshot - twitter.com/cdbilbaobasket
screenshot - twitter.com/cdbilbaobasket

Povezane vesti

U okviru Grupe C u kojoj se nalazi i ekipa Partizana, Bilbao Basket je slavio na gostovanju Lijetuvos Ritasu rezultatom 83-93.

Španski sastav predvodio je sjajni srpski internacionalac Dejan Todorović sa 20 poena, sedam skokova i dve asistencije za indeks koristnosti 26. Pratili su ga Ervel sa 13, Glednes sa 12, Tomas sa 11 poena, kao i Kempton i Tabu sa po 10 poena.

U poraženom sastavu po 15 poena Mavrokefalidisa i Berona, 12 je dodao Robert Karter, dok je sa 10 dvocifren bio i Mark Karter.

Tesno je bilo u drugom susretu u okviru Partizanove grupe, Limož je dočekao Lokomotivu Kubanj iz Krasnodara, a gosti su slavili rezultatom 61-63.


Utakmica je bila puno preokreta, obe ekipe su bile odlične u defanzivi, a sastava Saše Obradovića do pobede je predvodio Džo Regland sa 19 poena. Pratili su ga Kris Bab sa 13 i Brajan Kvejl sa 12 poena.

U poraženom sastavu 19 poena Butelja, četiri manje dodao je Deni Gibson.

U okviru Grupe B, podgorička Budućnost je slavila u "Morači" protiv italijanske Ređo Emilije, na kraju je bilo 81-73 za izabranike Aleksandra Džikića.

Istakao se u pobedničkom sastavu iskusni Kajl Gibson sa 16 poena, pratili su ga Nikola Ivanović sa 15 poena, kao i Nemanja Gordić sa 11 poena i devet asistencija.

U poraženom sastavu dvocifren samo Dela Vale sa 18 poena.

Vladimir Lucic

U drugom susretu u okviru ove grupe, minhenski Bajern slavio je na gostovanju Galatasaraju rezultatom 69-86.

Još jednu sjajnu partiju u dresu ekipe Aleksandra Đorđevića pružio je Vladimir Lučić, koji je upisao 16 poena, pratili su ga Hobs sa 14 poena i sedam skokova, a odličan je bio i Milan Mačvan sa 12 poena i po pet skokova i asistencija. Dvocifren i Devin Buker sa 10 poena, Stefan Jović je za 20 minuta upisao tri poena, ali i 11 asistencija.

Nešto ranije danas litvanski Lijetkabelis je na svom terenu iznenadio prvaka Izraela, domaćin je slavio protiv Hapoela iz Jerusalima rezultatom 86-72.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke